Zelfstandig en mobiel met je auto

mobielJe hebt je besluit genomen en weet nu zeker dat je als zelfstandig ondernemer verder gaat. Dan wil je mobiel zijn om je klanten te kunnen bezoeken. Je gaat zelf je opdrachten binnenhalen, je offertes maken en facturen uitschrijven. Maar voordat de eerste betalingen binnen zijn, zal je voor je eigen mobiliteit op zoek moeten gaan naar een auto die past binnen jouw budget. Een vrouw kiest haar auto meestal zorgvuldig uit. Ook al zal je uiteindelijk in een supersnelle sportwagen willen rijden, starten met een 2e hands auto is ook helemaal goed.

Zuinig en mobiel

Zeker als je als zelfstandig ondernemer vaak en lang op pad moet om nieuwe klanten te bezoeken en nog moet werken met een krap budget is het met de huidige hoge brandstofprijzen, belangrijk dat je een auto kiest die niet te veel benzine verbruikt. Misschien kies je zelfs voor een gebruikte hybride. Vaak is het brandstofverbruik dat fabrikanten opgeven, zacht gezegd, erg optimistisch ingeschat. Om zeker te weten hoe zuinig een auto werkelijk is, is het daarom verstandig om een proefrit te maken. Dan weet je niet alleen of een auto fijn rijdt, maar ook hoeveel liter benzine de auto verbruikt per kilometer. Rijd dan niet alleen over de snelweg, maar bekijk ook wat het verbruik van de auto in de stad is. Want dat ligt vaak nog hoger door het vele stoppen en weer optrekken.

Aanbod en verzekering

Om de auto te vinden die past in de stijl van jouw zaak, kun je natuurlijk langsgaan bij de plaatselijke dealer, maar het is zeker zo verstandig om ook te kijken naar online aanbieders via autoscout of marktplaats. Er zijn verschillende websites waar je aan de hand van criteria die je zelf opgeeft alle auto’s kunt selecteren die passen bij het budget dat jij voor ogen hebt. Als je eenmaal een auto op het oog hebt, kijk dan ook naar een passende verzekering. Jouw autoverzekering vergelijken kun je ook gewoon online doen. Als je gaat ondernemen doe je altijd investeringen. Dat hoort erbij. En in het begin is het goed om op de kleintjes te letten. Dat verlaagt je risico. Als je eenmaal succesvol bent, heb je nog alle tijd om een duurdere auto te kopen. Of te kiezen voor een lease auto van de zaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.