Veel kilometers in de auto, goede autobanden

Autobanden in de zomer

Wanneer je vaak op de weg zit is het belangrijk om goed voor je auto te zorgen. Als je veel kilometers maakt loop je risico op versleten autobanden. Wanneer je zelfstandig ondernemer bent en steeds op pad moet, dan is een goede auto van groot belang. Je wil je ook veilig voelen in je auto. Om de haverklap een probleem met je auto, daar zit niemand op te wachten. Het is daarom van belang om goede banden te hebben. Check je profiel regelmatig en koop nieuwe banden wanneer ze versleten zijn. Zorg ook voor een goede autoverzekering en zorg voor goed onderhoud van de motor.

Waar kun je op letten voor goede autobanden?

Merkbanden zijn autobanden van goede kwaliteit. Als je veel kilometers maakt, is dat een goede investering. Ze gaan lang mee en geven je door een stevig profiel veel veiligheid op de weg. Ga dus naar een bandenspecialist, die je goed kan adviseren. Je krijgt dan de juiste service en vaak ook garantie. Misschien vraag je je af of het echt zoveel uitmaakt of je banden goed zijn? Uit onderzoek is gebleken dat versleten banden voor veel ongelukken kunnen zorgen. Er is meer kans op slipgevaar. Bovendien sta je gemakkelijk met een lekke band.

Banden op spanning houden

Zorg dus goed voor je banden. Pomp ze ook regelmatig op de juiste spanning op. Dat geeft een betere wegligging en scheelt je zelfs benzine. Te zachte banden geven meer weerstand en verbruiken daardoor meer energie. En ze slijten harder als ze niet goed op spanning zijn.

Zomer- en winterbanden

autobanden

Denk er ook aan om op tijd je zomerbanden te verwisselen voor je winterbanden. Dat scheelt veel slipgevaar. Winterbanden hebben een grover profiel, waardoor sneeuw en regen gemakkelijker afgevoerd kunnen worden. Dat is dus echt veiliger in de winter. In de meeste Europese landen zijn deze autobanden in de winter zelfs verplicht. Maar in de zomer kun je beter zomerbanden rijden, omdat ze minder snel slijten op warm wegdek. Ze hebben dan ook betere grip op een weg van droog en warm asfalt. Er bestaan ook all weather banden, die je het gehele jaar veilig op weg helpen.

Denk om de veiligheid en verzeker je goed

Als zelfstandig ondernemer ben je vaak onderweg naar je klanten. Misschien zit je wel dagelijks op de weg. Dan is veiligheid iets waar je ook dagelijks mee bezig mag zijn. Je eigen rijgedrag is natuurlijk belangrijk. Als je veel ervaring hebt, kun je waarschijnlijk jouw auto wel veilig in het verkeer bewegen. Maar blijf ook op andere automobilisten letten. Zeker in de file naar huis, als iedereen moe is, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Rijd mono en nuchter en denk aan APK

Rijd Mono en nuchter. Dat spreekt voor zich. Om veilig te rijden, gebruik je niet je telefoon onderweg. En een lekker glas wijn neem je als je thuis bent. Regel ook op tijd de APK. Zorg ervoor dat je altijd je autopapieren bij je hebt. En ook al heb je de juiste autobanden onder je auto, het is zeker geen overbodige luxe om een slipcursus te volgen. Daar leer je wat je moet doen als je in een slip raakt. Of wat nog belangrijker is: voorkomen dat je in die slip raakt. En dat is echt makkelijker met goede banden.

Onderhoud van de motor

Veel mensen denken dat ze er met de jaarlijkse APK wel zijn, als het om het onderhoud van hun auto gaat. Maar vergis je niet. De APK keurt alleen op veiligheid. Dat zegt niets over de staat van de motor van je auto. Bij de APK tellen dingen als ruitenwissers, remmen, autobanden, carrosserie en de uitstoot van je auto mee. Of je motor in goede staat verkeert, staat daar los van.

Als je niet zelf regelmatig het oliepijl checkt en de koelvloeistof bijvult, laat dan elk jaar een kleine beurt doen bij de garage en elke twee jaar sowieso een grote beurt. De monteur loopt dan tientallen onderdelen van je auto langs om te controleren hoe het ermee gaat. Als je meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt, ga dan vaker voor controle langs de garage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.