Transport: slimme oplossingen voor het mkb

Transport

Als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf heb je vaak behoefte aan specifieke oplossingen als het om transport gaat. In veel gevallen valt je keuze op wegtransport middels een vrachtwagen, een bestelbusje of een personenwagen. De grootte, de hoeveelheid en de frequentie van het benodigde transport kan per ondernemer verschillen. Dit is bijvoorbeeld erg afhankelijk van de branche. Vrachtwagens zijn ideaal voor zware en volumineuze transporten. Een personenauto of bestelwagen kan een prima oplossing zijn voor handelswaren die een kleiner formaat hebben en als het om kleinere bestellingen gaat. Dit geldt ook voor ritten waarbij je simpelweg klanten bezoekt en voor leveringen waar spoed bij is.

Kleinschalig transport van goederen: per auto

In het mkb is een grote behoefte aan kleinschalige vormen van goederenvervoer. Iemand die een restaurant, klussenbedrijf of kapperszaak heeft zal kiezen voor een bestelbusje of personenauto. Dit geldt ook voor het groeiende aantal ZZP’ers. Mede dankzij de stijging van het online shoppen, beleven pakketdiensten, koeriersbedrijven en express leveranciers hoogtijdagen. Deze transporteurs leveren de bestellingen van webshops snel en voordelig af bij de klant:

  1. Koerier. De perfecte oplossing voor van deur tot deur transport op maat. Dit gebeurt steeds vaker per fiets,
  2. Pakketdienst. Vervoer van een LEESaantal pakketten, meestal van verschillende afzenders;
  3. Express leverancier. Razendsnel vervoer op basis van een slim transportsysteem.

De keuze voor een bepaalde dienst hangt kortom af van de gewenste levertijd, de hoeveelheid en de eigenschappen van de te leveren goederen. Veel bedrijven bieden hun klanten graag de mogelijkheid van spoedlevering aan en diverse transporteurs spelen hier slim op in. Zij hebben continue auto’s of (bak)fietsen stand-by staan. Hiermee kunnen zij goederen dan al binnen enkele uren na een bestelling oppikken bij een distributiepunt en vervolgens snel afleveren bij de klant.


LEES OOK: Voordelig zakelijk vervoer? Ga fietsen!
EN Welke verpakkingen kan ik gebruiken voor mijn producten?


Voordelig een auto voor je bedrijf leasen

Veel vrouwelijke ondernemers kiezen naast de inhuur van transportdiensten ook voor het leasen van een auto voor hun bedrijf. Zowel zakelijk leasen als private lease zijn mogelijk. Als je niet heel veel zakelijke kilometers maakt is private lease een voordelige keuze. De leasekosten zijn privé, waardoor je geen bijtelling hebt. En de kosten van de zakelijke kilometers kun je opvoeren als bedrijfskosten. Verder is het een uitkomst als je niet ineens een groot bedrag wilt missen of liever geen lening afsluit. Je hebt in principe alleen te maken met een vast maandbedrag en brandstofkosten. Kosten voor onderhoud, reparaties, verzekering, pechhulp, wegenbelasting en dergelijke zijn al verwerkt in het leasetarief.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je het aanbod vergelijken? Kijk dan eens bij Autonomer, dit is dé online private lease vergelijker. Met een paar muisklikken heb je een handig overzicht van betrouwbare aanbieders en interessante deals. Je kunt eenvoudig een selectie maken, bijvoorbeeld op basis van automerk, prijs, de looptijd van het leasecontract en het aantal kilometers per jaar. Vergelijk meerdere offertes van zowel nieuwe als gebruikte auto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.