On-line babywinkel beginnen

Een eigen on-line baby winkel, veel aanstaande moeders denken dat je dat toch wel geweldig moet kunnen combineren met het moederschap. Je eigen werktijden bepalen, bezig zijn met babyspullen terwijl je daar toch net midden in zit en je er dus alles van af weet: ideaal! En zo zien moeders zich glimlachend schattige baby pakjes in pakken in vloeipapier terwijl de baby haar middagslaapje doet. En daarna wandel je met je kindje in de wagen naar het postkantoor. De kleine heeft dan frisse lucht gehad en jij hebt  je werk gedaan.

In fantasieën regent het nooit. Je baby huilt niet, en doet jarenlang middagslaapjes. Op precies de juiste momenten. Maar een eigen webwinkel beginnen is heel hard werken. Het begint met het vinden van groothandels, een van de best bewaarde geheimen van Nederland. En beurzen waar je wat aan hebt zijn er helaas maar een paar keer per jaar.

Rekenen moet je, om uit te vogelen hoe je dat het beste kan doen, met die verzendkosten, die voor je het weet de pan uitreizen. Dat is ook niet best voor je verkoop. Het internet moet je op om te kijken wat anderen doen. Je moet een winkel virtueel ( laten) bouwen, je moet zorgen dat je verstand krijgt van SEO en linkruil.

En ondertussen wil de kleine aandacht en een schone luier.

Een eigen zaak vreet energie, en daarin verschilt een on-line winkel niet van een stenen. En een eigen zaak heeft net als een baby, de onhebbelijke gewoonte je het gevoel te geven, dat het nooit genoeg is. Dat er altijd nog wel een knuffeltje gegeven moet worden, een spelletje gespeeld, een blogje geschreven een facebookpagina bijgewerkt zou moeten worden.

Een on-line winkeltje beginnen als je thuis zit met je baby? Het kan. Echt waar. Maar stel je het niet te rooskleurig voor!

2 reacties

  1. Heel herkenbaar bovenstaand stukje, maar dit geldt niet alleen voor webwinkel. Ik run nu sinds 4 jaar een stenen winkel in 2e hands baby, kinder en dameskleding, speelgoed en meubeltjes. Hoe vaak staan er mensen bij mij in de winkel, die roepen, leuk dat wil ik ook. Hoe veel emails heb ik al ontvangen van mensen die info wilde over het opstarten van een 2e hands winkel? Hoeveel telefoontjes heb ik gehad van mensen die riepen dat wat u heeft dat wil ik ook! Leuk? Ja het is harstikke leuk, maar ook keihard werken! Een stenen winkel MOET open, ook als je ziek bent. Je klant verwacht dat je elke dag open bent. Heeft u geen koopavond of koopzondag? Nee mevrouw zondag is de enige dag met mijn gezin…………..Ik doe het met veel plezier, werk hard, maar alleen leuk is niet genoeg het moet echt een passie zijn als je dit gaat beginnen………..voor mij is het na 20 jaar Rabobank, nog steeds de droom die is uitgekomen…..en ik doe het met heel veel passie. En als je iets echt wilt, dan lukt het je en zijn al die uren keihard werken het dik waard. Succes iedereen met opstarten (web) winkel. gr An

  2. Beste, heeft u een aantal tips om groothandelaars op een professioneel manier te benaderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.