Een eigen zaak starten? Dat is een droom van veel vrouwen, die werk en gezin willen combineren. De voordelen zijn heel duidelijk: je hebt alle vrijheid om je tijd in te delen zoals jij dat zelf wil. Dat is ideaal als je een gezin met kinderen hebt. Veel moeders kiezen voor het ondernemerschap om flexibel met hun tijd om te kunnen gaan.

Zijn er ook nadelen aan een eigen zaak starten? Beginnen met een eigen zaak is een grote stap. Ook al zijn er genoeg mogelijkheden om klein te beginnen. Je kan bijvoorbeeld deels nog in loondienst blijven en daarnaast je eigen zaak opbouwen.

Het grootste nadeel van een eigen zaak? Dat is de onzekerheid van het inkomen. Als je net begint, ben je vooral aan het investeren en komt er nog weinig geld binnen. Daarom is het altijd goed om eerst te sparen voordat je start met ondernemen. Maar als je doet waar je goed in bent, mag je vertrouwen hebben dat jij er je geld mee kan verdienen!

Wat zijn de voordelen van een eigen zaak starten? De voordelen van een eigen zaak starten zijn duidelijk! Je bent zo vrij als een vogel om je eigen tijd in te delen. Is het mooi weer en wil je met de kinderen naar buiten? Dan maak je gewoon 's avonds je werk af. Geen baas die over je schouder meekijkt. En je kan werk kiezen dat echt helemaal bij jou past.

Als je start met ondernemen heb je veel vragen. Hoe kom ik aan geld? Hoe vind ik klanten en wat moet ik doen om zichtbaar te worden voor mijn doelgroep? Op dit soort vragen geef ik antwoord met de verschillende artikelen op deze website. Al ruim 20 jaar informeer en inspireer ik vrouwelijke ondernemers via dit online magazine van Haar eigen Zaak!. Hieronder vind je een verzameling van rubrieken die vooral handig zijn als je wil starten met je eigen zaak!

Heb je vragen over zichtbaarheid of heb je goede teksten voor je website nodig? Mail mij dan! info@haareigenzaak.nl. Ik wens je veel geluk en succes met je eigen zaak!
Liefs, Vivienne