Voordelig zakelijk vervoer? Ga fietsen!

Zakelijk vervoer

Die dagelijkse ritten naar kantoor of de klant, even koffie halen bij het tankstation, en weer aansluiten in de file. Zakelijk vervoer kost stiekem toch heel wat geld. Maar het openbaar vervoer is ook niet altijd een optie. Als je al drie kwartier in een overvolle trein hebt gezeten, wil je ook niet nog eens een half uur in de bus zitten. Om uiteindelijk nog tien minuten te moeten lopen voor je daadwerkelijk op je bestemming bent. Op zoek naar voordelig zakelijk vervoer? Ga fietsen!

Op de fiets naar het werk

Vaak woon je dichter bij je werk dan je denkt, maar duurt het door de drukke wegen en de vele rode stoplichten enorm lang voordat je er bent. Kijk nou eens naar het daadwerkelijke aantal kilometers die je moet afleggen, dat zijn er waarschijnlijk minder dan verwacht. Dan is het een optie op ’s ochtends de auto te laten staan en de fiets te pakken. Ritten korter dan 15 kilometer zijn prima op de fiets te doen. Geen files meer en eenrichtingswegen: weg stress. En wat dacht je van geen hoge parkeer- en benzinekosten meer waar je je zo druk om kunt maken.

op de fiets naar je werk

Voordelig zakelijk vervoer: de elektrische fiets

Door de komst van de elektrische fiets is het nog aantrekkelijker geworden om de afstand tussen huis en werk per fiets af te leggen. Door de elektrische motor van de e-bike krijg je een letterlijk duwtje in de rug en leg je in een kortere tijd een langere afstand af. Je komt dan zonder moe en bezweet te zijn, op tijd op je werk aan.

Fietsverzekering afsluiten

Als je veel fietst, staat veiligheid altijd voorop. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig je fiets controleert, maar ook dat je de fiets goed verzekert. Als je zuinig met je fiets omgaat en je extra lang van je elektrische fiets wil genieten, kun je een elektrische fiets verzekering afsluiten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden voor een fietsverzekering afsluiten bij InShared. Kies de verzekering die past bij jouw fiets en de intensiteit waarmee je die gebruikt.

De plooifiets of vouwfiets in de trein

Is de afstand naar je werk toch te lang om volledig op de fiets af te leggen. Leg er dan een deel van op de fiets af. Door middel van de vouwfiets of plooifiets. Plooi- of vouwfietsen kun je eenvoudig meenemen in de trein waardoor je dat laatste stuk lekker op de fiets kunt afleggen. Als je vaker naar dezelfde plek gaat, kun je ook op twee stations een fiets neerzetten. Je fietst naar je vertrekpunt en stalt daar je fiets overdag. Aangekomen in de stad van bestemming pak je je andere fiets, waarmee je naar kantoor gaat. Deze fiets stal je ’s nachts. Bekijk ook de mogelijkheden van het huren van een fiets bij NS.


LEES OOK: Transport: slimme oplossingen voor het mkb
EN E-bike leasen fiets overal heen dit jaar!


Voordelig zakelijk vervoer: fietsen is goedkoop

Op de fiets naar het werk gaan is voordelig. Je bespaart kosten van benzine en parkeren. En daarnaast is het ook nog eens heel gezond! Werkgevers kunnen meebetalen aan de fiets van hun werknemers. En als ondernemer zet je de fiets gewoon op de zaak. Dan kun je kosten voor aanschaf en onderhoud fiscaal aftrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.