Auto van de zaak, welke kies jij?

Welke auto van de zaak kies jij?Welke auto van de zaak kies jij? Een vrouw en haar auto, dat moet precies goed voelen. Ben je aan een nieuwe auto toe? En denk je erover om deze op de zaak te zetten? Dan zijn er nogal wat overwegingen die je zou moeten maken. Natuurlijk wil je een auto rijden die jij zelf mooi vindt. En waarschijnlijk heb je een bepaald budget waarbinnen deze auto zou moeten vallen. Daarnaast zijn er allerlei regels voor een auto van de zaak, waar je rekening mee moet houden. Als je bijvoorbeeld de auto van de zaak ook privé gaat gebruiken, moet je daarvoor belasting betalen.

Nieuwe auto van de zaak goed voor milieu

Zit je veel op de weg? Bezoek je jouw klanten en is het belangrijk om representatief voor de dag te komen met je auto? Dan kies je misschien liever voor een nieuwe auto of een auto van maximaal een paar jaar oud. Er zijn steeds meer merken die mooie snelle auto’s maken die ook nog heel ‘schoon’ rijden. Elektrische auto’s waarmee je in Nederland heel goedkoop kunt rijden. In ‘brandstof’ kosten is een elektrische auto wel twee tot drie keer goedkoper dan een auto op fossiele brandstof. Zo’n auto heeft nog meer financiële voordelen en je spaart ook nog het milieu.


LEES OOK: ZZPer en leaseauto rijden? Of toch maar een auto kopen?
EN Autorijden met winters weer? 4 handige tips voor je veiligheid


Oldtimers en nostalgie

Houd je meer van oudere auto’s en overweeg je een oldtimer aan te schaffen? Dan is een auto van 40 jaar of ouder fiscaal voordeliger om mee te rijden. Maar een oude auto heeft meer onderhoud nodig dan een nieuwere. Het is leuk als je er zelf aan kunt sleutelen. Dat is een stuk ingewikkelder bij nieuwere auto’s. Omdat daar een hoop elektronica bij komt kijken. Als je zelf sleutelt, bespaar je ook veel geld. Maar vergis je niet, het kost ook veel tijd en als je de auto echt dagelijks nodig hebt is een oldtimer niet ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.