Verplichte laadpalen op bedrijventerrein, hier moet je op letten

verplichte laadpalenWaar we massaal besparen op plastic bekers, keurig onze herbruikbare beker meebrengen naar de Kiosk op het station voor dat eerste kopje koffie in de ochtend en de was nét iets vaker aan het lijntje hangen, zodat het uitvinden van de droger relatief onnodig lijkt te zijn geweest, gaan we nog altijd te veel de weg op. Gelukkig bleef ook die problematiek niet ongezien, want steeds meer mensen stappen over op een elektrische auto. Wist je dat bedrijven nu zelfs verplicht zijn om hun bedrijfsterreinen te voorzien van laadpalen? Verplichte laadpalen voor elk kantoor dus. Dit is waar jij als bedrijfseigenaar ook op moet letten.

CO2 uitstoot beperken

Dat de aarde lijdt onder de manier waarop wij leven en tevens consumeren is geen nieuws. Diverse alternatieven om de mate waarin de aarde achteruit gaat, terug te schroeven, wel. Echter worden deze in bepaalde mate wel gestimuleerd, maar niet net zo fanatiek ook daadwerkelijk opgevolgd. Zo wordt de auto nog altijd niet vaak genoeg ingeruild voor de fiets, wat resulteert in de (on)nodige uitstoot. Schaf je een nieuwe auto aan? Dan heeft deze -door de productie- alleen al een equivalent aan CO2 uitgestoten voor vijf jaar benzine verbruik. Daarnaast zou je, wil je de CO2-uitstoot voor het daadwerkelijk gebruiken van jouw auto compenseren, 300 bomen per jaar moeten planten. Jou niet gezien, toch?

Elektrisch rijden

Hoewel we de auto veel vaker pakken dan nodig is, zijn we nog altijd in voor een fijn ritje. Lucky for us, want elektrisch rijden is de toekomst. Gezien de recente ontwikkelingen van autofabrikanten die zich steeds meer op het volledig elektrische auto segment focussen, rijden er steeds meer mensen in een elektrische auto. Rijd jij zelf al elektrisch? Dan is het wel zo praktisch om jouw auto op te kunnen laden. Op 31 mei 2019 stonden er in Nederland zo’n 39.851 laadpunten. Dat zijn er al een aantal zou je zeggen, maar in 2020 zal dat aantal moeten groeien. De aanwezigheid van laadpalen op parkeerplaatsen voor bedrijven met 10 parkeerplaatsen of meer, wordt namelijk verplicht dankzij Nederlandse wetgeving.

Kosten verplichte laadpalen

Ben jij ondernemer en heb jij een parkeerplaats op jouw bedrijfsterrein met 10 of meer plekken? Dan zal jij laadpalen aan moeten schaffen. De kosten van een laadpaal variëren tussen de 1.500- en 2.500 euro inclusief de installatie. Mocht je hier als ondernemer geen geld voor kunnen missen, dan helpt de overheid jou een handje op weg, zodat we samen een gezonder- en milieuvriendelijker Nederland kunnen bewerkstelligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.