Gezelligheid in huis, nu de dagen korter worden

Gezelligheid in huis

De herfstvakantie is alweer begonnen of bijna afgelopen. Als ondernemer heb je waarschijnlijk wel de gelegenheid om een weekje rustiger aan te doen. En leuke dingen samen met je gezin te plannen. Lekker stampen door de bladeren in het bos, tijdens lange wandelingen. Om thuis te komen voor een warme kop chocolademelk. Met zelfgebakken suikervrije appeltaart. De tijd om het binnen weer knus en gezellig te maken. Want gezelligheid in huis is nu extra belangrijk. Om je te wapenen tegen de donkere dagen. Ik geef je graag een paar tips om het extra gezellig te maken in je huis. En de dingen die je samen kunt doen om een knusse herfst te hebben.

Warme tinten en wollen items

Je hele interieur veranderen voor de herfst en winter, is wat overdreven. Maar je kunt met accessoires al heel veel doen om het extra knus en gezellig te maken in huis. Leg een warme wollen deken op de bank, waar je met z’n allen onder kan kruipen als de wind langs het huis waait. Warme herfstkleuren als donkerrood, groen en okergeel geven een gezellige sfeer in huis.

Samen TV kijken op de bank

Nu iedereen wat vaker en langer binnen zit, is het fijn om TV en internet goed op orde te hebben. Een snelle TV en internet verbinding voor het hele gezin, geeft veel rust. Zelf stap ik binnenkort om die reden over naar T-Mobile Thuis, omdat deze in mijn regio als beste uit de test komt. Heb jij al gekeken welke TV en internet aanbieder in jouw regio het beste presteert? Let ook op kortingen in combinatie met mobiele abonnementen. Dat kan veel geld schelen. Wie pubers in huis heeft, weet hoe belangrijk snel internet is. Zo kunnen ze onbezorgd Netflixen, gamen, streamen en surfen. Werk je ook nog regelmatig thuis? Dan kun je gewoon niet zonder een stabiele internetverbinding. En na het werk samen je favoriete TV programma’s kijken op die heerlijk warme bank, hmm. Bekijk daarom goed welk TV en internet abonnement het beste past bij jouw wensen! 


LEES OOK: Thuiswerkplek: een huiselijke werkplek thuis maken

EN Maak een kantoor in de tuin, de voordelen!


Spelletjes spelen met het hele gezin

Het voordeel van de herfst en de winter is wel dat je veel vaker samen binnen bent. En samen binnen, betekent dat je vaker de spelletjes tevoorschijn kunt halen. De meeste spelletjes zijn leuk voor kinderen van 0 tot en met 99 jaar. Dus als opa en oma op bezoek komen, is het ook heerlijk om met z’n allen een spelletjes te doen. Wij sjoelen in de winter regelmatig. Dat is altijd dolle pret. Rummikub is bij ons ook een favoriet. Maar er zijn natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden.

Vaker zelf bakken voor gezelligheid in huis

In de winter sta jij waarschijnlijk ook vaker in de keuken om een heerlijke cake of suikervrije appeltaart te bakken. En om nieuwe recepten uit te proberen voor de feestdagen. Het is ontzettend gezellig om dat samen te doen. Kleine kinderen vinden het geweldig om papa of mama te helpen, maar ook veel pubers vinden bakken leuk. En dan lekker samen opeten bij de thee, als het alweer bijna donker begint te worden buiten.

Knutselen of kunst maken

Maak de tafel leeg, want de kunstenaars komen eraan! Vinden jouw kinderen het ook zo leuk om te knutselen? Of liever gezegd, hun creativiteit ontdekken en kunst te maken? Koop een paar mooie grote of juist kleine canvas doeken en tubes verf in de primaire kleuren. Koop ook zo’n bord, waarop je de kleuren kunt mengen. En ga maar eens uitproberen welke kleuren groen je allemaal kunt maken met geel en blauw. Het is een ontzettend leuke oefening voor kinderen om gevoel voor kleur te ontwikkelen, als zij het zelf mogen mengen. Ook al zal het in het begin vaak in zwart of donkerbruin eindigen. Laat ze hun eigen kleuren gebruiken. Dan is elk kunstwerk dat zij maken volkomen uniek.

Hoe zorg jij voor meer gezelligheid in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.