Bijstand van gemeenten als ZZP opdrachten niet doorgaan door Coronavirus

Weet jij wat je als zzp’er moet doen in tijden van een (corona)crisis?

cover-zzp-crisis Veel zzp’ers komen in de knel vanwege het coronavirus: evenementen worden gecanceld en opdrachten worden opgeschort of afgezegd. De impact van de virusuitbraak op zzp’ers hangt af van de branche waarin je werkzaam bent. Ict’ers en vertalers kunnen bijvoorbeeld thuiswerken. Maar in de sectoren waar de klappen vallen, zoals de evenementenbranche en in theaters, zal het anders zijn. Bijstand van gemeenten als ZZP opdrachten niet doorgaan? Dat kan!

Financieel vangnet voor zzp’ers: Besluit bijstandsverlening zelfstandigen

FNV Zelfstandigen wijst erop dat gemeenten een instrument in handen hebben om zelfstandigen bij te staan bij tijdelijke liquiditeitsproblemen. Dat is het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Juist tijdens de uitbraak van het coronavirus is het meer dan ooit nodig dat gemeenten meer bekend maken dat de regeling bestaat en dat zzp’ers bij de gemeenten kunnen aankloppen als het financieel niet meer gaat.

Hoe maak ik aanspraak op Bbz?

In de brochure leggen we uit hoe je aanspraak kunt maken op bepaalde (gemeentelijke) gelden, waarmee je wellicht je hoofd boven water kunt houden. En hoe je in andere tijden van onzekerheid toch kunt proberen je werk te blijven doen. Wil jij bijstand van gemeenten als ZZP opdrachten niet doorgaan door het Coronavirus?

Download HIER de brochure van FNV Zelfstandigen voor meer informatie!

We wensen je heel veel succes in het overwinnen van deze, hopelijk kort durende, coronacrisis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.