Een nieuwe business starten? Dit zijn belangrijke aandachtspunten

Een nieuwe business starten

Nieuwe business starten

Het starten van een nieuwe business gaat niet zonder slag of stoot. Er zijn nu eenmaal allerlei zaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld het schrijven van een ondernemingsplan en het vaststellen van de rechtsvorm. Start je een eenmanszaak of wil je een BV opzetten? In het laatste geval ga je voor de oprichting naar de notaris. In beide situaties schrijf je het bedrijf in bij de Kamer van Koophandel om van start te gaan. Je krijgt vervolgens van de Belastingdienst een btw-nummer toegewezen. Dit zijn nog maar enkele onderwerpen van aandacht als je een nieuwe business starten wilt.

Waar vestig je jouw bedrijf?

Een online onderneming kun je vanuit je eigen huis starten. Wil je een winkel of een horecabedrijf starten? Of je bedrijf in een kantoorpand vestigen? Dan zijn er nog meer dingen die je moet regelen. Bijvoorbeeld de locatie. Een winkel op een A-locatie is duurder, maar zorgt ook voor meer aanloop. Een kantoor dat goed bereikbaar is met de auto verdient de voorkeur. Zo zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld ook of je een bedrijfspand wilt kopen of huren. Op Kadasterdata.nl vind je onder meer uitgebreide informatie over kadastrale percelen in Nederland.



LEES OOK: Je eigen horecazaak in 10 stappen dit zijn de musthaves
EN Je eigen webshop starten: 5 praktische tips


Regel andere praktische zaken

Het is aan te raden om een lijstje te maken met de praktische zaken die je moet regelen. Bijvoorbeeld het openen van een zakelijke rekening. Dat is overigens pas mogelijk als je bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven. Ook het opzetten van een boekhouding of uitkiezen van een boekhoudprogramma is aan te raden. Doe dat altijd samen met een boekhouder. Kies die dus eerst, want ze werken niet allemaal op dezelfde manier. Verder is het belangrijk te onderzoeken welke zakelijke verzekeringen op jouw bedrijf van toepassing zijn. Bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar denk ook eventueel aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jezelf. Je wordt immers je eigen werkgever.

Werk aan de bekendheid van je bedrijf

De bekendheid van je bedrijf is een aspect waar je al vanaf het begin rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld met het bedenken van een naam, huisstijl, kleuren, logo en ontwerp van een website. Elk van deze onderwerpen verdient de nodige aandacht. Dat draagt namelijk bij aan het op de kaart zetten van je bedrijf en aan het vergroten van de bekendheid. Het is uiteraard ook van belang om je alvast bezig te houden met social media. Dat is al mogelijk voordat je bedrijf echt opengaat. Maak bijvoorbeeld alvast kenbaar wanneer de opening van je bedrijf is en koppel daar eventueel een actie aan.



LEES OOK: Online en offline marketing zet jouw bedrijf op de kaart


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.