Eigen bedrijfspand? Denk aan de opstalverzekering!

Eigen bedrijfspand

Ben jij eigenaar van een bedrijfspand? Vergeet dan niet een opstalverzekering af te sluiten. Als je een hypotheek afsluit om het pand te kopen, dan is deze verzekering verplicht. Maar koop je het pand uit eigen middelen, dan kan je die apart afsluiten. Je bent dan verzekerd tegen schade door brand, lekkage of storm. Allemaal situaties, die veel kosten met zich mee kunnen brengen. Voorkom hoge kosten door tijdig een bedrijfsgebouwenverzekering af te sluiten.

Hoe kies je de juiste verzekering voor je eigen bedrijfspand?

Ben je op zoek naar een opstalverzekering? Dan kan de weg naar een passende verzekering nogal lang lijken. Er zijn echter manieren om zonder al te veel gedoe een opstalverzekering te vinden die goed aansluit bij je wensen en behoeften. Eén van die manieren is het vergelijken van je opstalverzekering. Wat zijn de voordelen van het vergelijken van de diverse mogelijke verzekeringen

Wat is een opstalverzekering of bedrijfsgebouwenverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering, waarmee je je huis kunt verzekeren tegen onverwachte schade. Het is vergelijkbaar met de bedrijfsgebouwen-verzekering. Alleen deze laatste is speciaal voor kantoor en bedrijfsgebouwen. Hierbij kun je denken aan schade door brand of storm. Als je jezelf goed indekt met een opstalverzekering, kun je erop rekenen dat er bij schade geld wordt uitgekeerd voor de reparatie van de schade. Zo hoef je niet zelf voor de oplopende kosten op te draaien.

Wat valt er onder een bedrijfsgebouwenverzekering?

Een bedrijfsgebouwenverzekering is een verzekering tegen schade aan je bedrijfspand. Denk aan schade door brand, lekkage, inbraak of bijvoorbeeld storm. Je bent ook verzekerd tegen zogenaamde vallende objecten. Denk aan bomen, hoogwerkers en hijskranen. Je mag je pand verzekeren op basis van de waarde van het pand. En zelfs de herbouw waarde. Als je het pand volledig zou moeten herbouwen vanwege bijvoorbeeld een brand. Deze moet je correct vast laten stellen. Het staat los van de aankoopprijs of WOZ-waarde. Het is verstandig de herbouwwaarde te laten bepalen door een ervaren taxateur. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Wat is niet verzekerd?

Als je verzekeringen voor je huis of je eigen bedrijfspand bekijkt, dan valt op dat niet alles onder de polis valt. Is er bijvoorbeeld sprake van achterstallig onderhoud? En ontstaat er brand door kortsluiting omdat je bedrading uit het jaar nul is? Dan kan je problemen krijgen met vergoeding. Of heb je een horecazaak en ontstaat er brand omdat het ventilatiekanaal vol zit met vet resten, die vlam vatten? Dan zal een verzekering ook vaak niet uitkeren.

Goed onderhoud is een voorwaarde voor zekerheid

Goed onderhoud van je pand en installaties is belangrijk om in aanmerking te komen voor uitkering bij schade. Ook schade die opzettelijk is aangebracht valt niet onder de verzekering. Bij een bedrijfsgebouwenverzekering zijn er vaak verplichte preventiemaatregelen vanuit de verzekeraar, zoals periodieke keuring van de elektrische installatie. Hierdoor blijft de premie betaalbaar voor alle verzekerden. Omdat de kans op schade aanzienlijk kleiner is bij goed onderhoud. Werk je daar niet aan mee? Dan heb je vaak geen dekking en betaal je de premie voor niets.

Wat zijn de voordelen van een verzekering vergelijken?

Ben je geïnteresseerd in een opstalverzekering of bedrijfsgebouwen verzekering? Wanneer je gebruik maakt van een vergelijkingssite, kan je polisvoorwaarden goed en makkelijk vergelijken. En natuurlijk ook de prijzen. Zo kan je de beste optie kiezen voor jouw situatie. Je kan verschillende voorwaarden, dekkingen en verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kan je een weloverwogen beslissing nemen. 

Opstalverzekering tegen scherpe premie afsluiten

Een opstalverzekering of een bedrijfsgebouwen verzekering kan je afsluiten tegen schade aan je woning of eigen bedrijfspand. Mocht het op een dag nodig zijn omdat er schade optreedt buiten jouw schuld, dan kan jij jezelf goed indekken tegen de kosten van schade. Een opstalverzekering of verzekering voor je eigen bedrijfspand kan je gemakkelijk online afsluiten via een vergelijkingssite. Kijk eerst goed welke verzekering het beste past bij jouw situatie. Een pand waar je voorraad opslaat of kantoor houdt, geeft minder risico dan een horecazaak bijvoorbeeld.

Foto door Pew Nguyen via Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.