Content marketing en klanten binnen halen? Zo werkt dat!

Content marketing en klanten binnen halen

Door de privacy wetgeving is het steeds moeilijker om gerichte reclame in te zetten om klanten te werven. Denk aan de Meta van Facebook, die boetes moeten betalen omdat ze teveel persoonlijke gegevens meegeven in de technieken om gerichte reclamecampagnes in te zetten. Facebook adverteren was tot nu toe voor veel ondernemers een belangrijke manier om klanten te werven. Maar er zijn meer mogelijkheden! Content Marketing is dé manier om niet achter mensen aan te jagen, maar ze juist effectief naar je toe te lokken. Content marketing en klanten binnen halen? Ik vertel je graag hoe dat werkt!

Content marketing is steeds belangrijker

Nu veel mogelijkheden voor gerichte campagnes wegvallen, moet elke ondernemer op zoek naar alternatieven. En ja, content marketing is in vele opzichten een geweldig alternatief voor reclame maken of adverteren. Voor elke ondernemer is het dus juist nu belangrijk om je erin te verdiepen. Deed jij dat al? Als je snel wilt leren hoe dat werkt, volg dan mijn cursus SEO schrijven. Je hebt dan aan het einde van de cursus een compleet content marketingplan. En je hebt je eerste cornerstone content klaar.

Voordelen content marketing vs social media adverteren

De voordelen van werken met een goed content marketing plan, ten opzichte van adverteren via social media? Die zijn er genoeg! De voordelen van klanten binnen halen met content marketing:

 1. Content marketing is veel goedkoper dan adverteren, het kan zelfs helemaal gratis zijn!
 2. In plaats van achter klanten aan te jagen, lok je ze naar je toe
 3. Je krijgt al je nieuwe bezoekers op je eigen website in plaats van externe social accounts, waar je telkens weer moet betalen om ze te bereiken
 4. Je geeft meer toegevoegde waarde voor toekomstige klanten
 5. Je kan toekomstige klanten makkelijk in je e-mail lijst krijgen
 6. Wat er ook gebeurt met nieuwe wetgeving of social media partijen, de mensen die jou vinden, raak je niet meer kwijt.
 7. Het is de meest duurzame manier van klanten aantrekken. Staat jouw content eenmaal goed? En onderhoud je het goed? Dan trek je jaar in jaar uit nieuwe klanten aan, zonder telkens kortlopende campagnes te voeren.

Content marketing en klanten binnen halen? Zo doe je dat!

Maar hoe werkt dat dan? Je mag waardevolle verhalen schrijven, waar toekomstige klanten echt iets aan hebben. Maak eerst voor jezelf duidelijk wie die ideale klant precies is. Schrijf vervolgens met de juiste zoekwoorden of long-tail combinaties waardevolle artikelen over problemen waarmee jij kan helpen. Geef antwoord op vragen, die jouw ideale klant heeft. Maak jouw artikelen of blogs optimaal vindbaar door:

 • De juiste zoekwoorden of woord combinaties te gebruiken
 • De zoekwoorden op de juiste manier in je tekst te verwerken
 • De juiste structuur in je tekst te hanteren
 • Cornerstone content creëren
 • Interne links te gebruiken
 • Externe links in te kopen, te krijgen of te ruilen

Als je specifiek genoeg bent voor jouw ideale klanten en wat zij nodig hebben, is het nog steeds mogelijk om bovenaan in Google te komen. Niet voor de grote massa. Maar wel voor precies die mensen, die graag klant willen worden bij jou. En niet voor eventjes met een kortlopende campagne, maar jaar in jaar uit. Lekker duurzaam dus!


LEES OOK: Wat is SEO en hoe werkt het?
EN Gratis e-book over technische SEO
EN De wereld veroveren met jouw missie? Start met een goed verhaal


Wil jij alles weten over content marketing?

Wil jij alles weten over SEO en content marketing? Ik leg alles stap voor stap uit in mijn online cursus. Je leert het in 5 lessen, die ongeveer 3 uur per les van je tijd nemen. En je hebt na die tijd jouw complete content marketing plan klaar inclusief jouw eerste cornerstone content artikel. Ik kijk en lees ook heel persoonlijk en uitgebreid met je mee. En ik geef je feedback op je plan en jouw tekst. Laat me weten als je vragen hebt!

Heb je geen tijd om blogs te schrijven?

Veel ondernemers hebben helemaal geen tijd om blogs en artikelen te schrijven, of regelmatig hun website teksten te verfrissen. Geldt dat ook voor jou? Kies dan voor het blog abonnement voor drukke ondernemers! Ik schrijf dan elke maand 4x een nieuwe blog of website pagina voor je!

Vivienne Westerhoud van Haar eigen Zaak! en Wereldonderneemster

Mijn naam is Vivienne Westerhoud en ik ben ruim 20 jaar online ondernemer. Ik hielp al meer dan duizend klanten met SEO teksten en en goed content marketing plan. Heel graag deel ik mijn kennis met jou. Juist nu andere vormen van acquisitie duurder worden of zelfs helemaal wegvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.