Gratis e-book over technische SEO

e-book Ultieme gids voor technische SEO

Wat is SEO ook alweer?

SEO ofwel zoekmachine optimalisatie is dé manier om jouw website bovenaan in de zoekresultaten te laten verschijnen. Google heeft een geheim algoritme waarmee hij bepaalt wie er bovenaan de pagina verschijnt als je een zoekterm intypt in de zoekbalk van de zoekmachine. Het is geheim, maar Google geeft wel heldere hints. En deze hints helpen je om beter te scoren met je website. En die schreef ik voor je op in mijn gratis e-book, technische SEO.

Je kunt SEO verdelen in 2 soorten. De eerste is ‘Technische SEO’, die tips geeft over technische aanpassingen aan je website. Daar gaat mijn gratis e-book over. De tweede is ‘SEO schrijven’ en daarmee optimaliseer je de content van je website. Daarbij reken ik dan ook linkbuilding, want daar moet je gelijk over nadenken als je artikelen op je website gaat schrijven.

Ik schreef over ‘SEO schrijven’ en linkbuilding een prachtig, compact online programma dat je HIER kunt bestellen voor 450,- euro ex btw. Het is een belachelijk lage investering om jarenlang klanten naar je website te lokken via Google.

Technische SEO de 4 basisprincipes

Over technische SEO geef ik in mijn e-book de 4 belangrijkste tips waar je op moet letten als je jouw website bouwt of laat bouwen. De prestatie van een website hangt af van veel factoren. Elke site is anders, daarom leg ik in dit e-book zo algemeen mogelijk uit, waar je jouw website mee kunt verbeteren. Want die basis is essentieel als je bezoekers wilt ontvangen op je site. Dit zijn de 4 onderdelen die ik bespreek:

 1. Zorg dat je een snelle website hebt
  Google heeft, net als bezoekers, een hekel aan langzame websites. Ik zeg in mijn e-book dat je onder de 1 seconde moet blijven als het gaat om de laadsnelheid van je site. Ook geef ik je de tools om dit te checken. En mogelijkheden om het op te lossen.
 2. Zorg dat je een toegankelijke website hebt
  Toegankelijkheid heeft te maken met hoe de bots van Google jouw website kunnen begrijpen. En tegelijk ook jouw bezoekers. Daarbij kijken we naar voldoende contrast in kleuren en lettergrootte. En ook naar structuur. Binnen teksten en ook tussen verschillende onderdelen in je website.
 3. Zorg dat je een veilige website hebt
  Veiligheid is de laatste jaren online een steeds belangrijker issue geworden. De belangrijkste tip is hier dat je zonder twijfel een SSL certificaat nodig hebt op je website. Dat is al jaren bekend, maar sinds een tijdje weigeren de meeste browsers een pagina te openen als er geen beveiligingsprotocol gevonden is.
 4. Zorg dat je een mobielvriendelijke website hebt
  Mobielvriendelijke websites veranderen mee met de grootte van het scherm waarop je kijkt. Je kunt dit checken door je website op mobiel te bekijken. Verdwijnt de sitebar (zijbalk) naar onderen, ziet het menu er anders uit dan op groot scherm? Dan zit je goed.

Gratis e-book technische SEO voor dummies

Ik noemde mijn e-book de ‘Ultieme gids voor vindbaarheid online, technische SEO eenvoudig uitgelegd’. En dat betekent niet dat deze volledig is voor iemand die al expert is op dit gebied. Het is juist bedoeld voor al die ondernemers, die geen idee hebben waar ze op moeten letten als zij een webbouwer inhuren om hun website te bouwen of te verbeteren. Mijn e-book is een geweldig -en dus ultiem- handvat om het gesprek aan te gaan over de technische prestaties van jouw website. Het is de basis van ‘gevonden worden in Google’. Ik geef in het e-book ook een super overzichtelijke checklist, die je mee kunt nemen naar je webbouwer of webdesigner. Zo krijg je meer grip op je eigen succes!

Als je aan de slag gaat met de technische basis van je website, wil je ook dat jouw teksten SEO geoptimaliseerd zijn. Dan kun je via Google jaar in jaar uit klanten naar je website krijgen. Zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Wat een geweldige investering is dat!? Wil jij dat leren? Bestel dan HIER mijn online programma ‘SEO schrijven voor vindbaarheid online’. Ik leer je in 5 lessen met praktische opdrachten precies hoe je dat kunt doen. Inclusief het toepassen van linkbuilding en het maken van een compleet SEO geoptimaliseerd content marketing plan.

Ik help je graag! Mail me als je vragen hebt!

Liefs, Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.