Thuiswerkplek: Zo maak je een huiselijke werkplek thuis

Thuiswerkplek

Nederland barst van de ondernemerslust. Dat uit zich vooral in een nog altijd stijgend aantal freelancers en ZZP’ers dat zich inschrijft bij de KVK. Veel ondernemers, vooral starters, werken vanuit huis. Dat is in veel gevallen het voordeligst, zeker wanneer je nog niet veel winst maakt. Wie veel vanuit huis werkt, wil natuurlijk wel een gezellige, aangename thuiswerkplek. Immers, je zit in die ruimte waarschijnlijk vaker dan in welke andere ruimte in huis dan ook.

Ergonomische werkplek

Zit je veel achter je computer of laptop? Zorg er dan wel voor dat je goed zit. Kies een stoel waarop je goed zit. Met je voeten plat op de vloer. Het bureau moet precies op de juiste hoogte staan, zodat je armen er in een hoek van 90 graden op kunnen rusten. Er bestaan elektrisch verstelbare bureaus, waarmee je dat ideaal kunt regelen. Het beste is als je dan ook je beeldscherm recht voor je ogen hebt. Vaak is dat met een laptop niet het mogelijk. Overweeg dan een apart toetsenbord en zet je laptop op een verhoging. Als je lange dagen zittend werkt, zorg dan ook dat je elk uur eventjes beweegt.

Thuiswerkplek moet vooral gezellig zijn

thuis kantoor

Je thuiswerkplek moet vooral aangenaam en knus aanvoelen, zodat je geen moeite hebt om er veel tijd door te brengen. Waar kantoorruimtes enkele jaren geleden nog bestonden uit tapijt, tl-verlichting en witte, sfeerloze bureaus, zien we steeds meer kantoorruimtes hip en modern ingericht worden. Als je thuis aan de slag gaat, is het nog eenvoudiger om het echt gezellig te maken.

Zo doe je dat!

Thuis je werkplek gezellig en aangenaam inrichten? Maar wel op een praktische manier, zodat je er ongestoord je werk kan doen? Onderstaande tips kunnen je daarbij helpen!

1. Gebruik natuurlijke materialen

werkplek thuis

Wie van gezelligheid houdt, kan het beste materialen als hout of (onbewerkt) metaal gebruiken in zijn of haar interieur. Dat geldt niet alleen voor je woon- en slaapkamer, maar dus absoluut ook op je werkplek. Heb je bijvoorbeeld een mooi bureau van (ruw) hout? Dan ziet dat er meteen een stuk knusser uit dan wanneer je een kantoor hebt met een wit bureautje.

2. Gebruik huiselijke elementen

En dan bedoelen we bijvoorbeeld producten die je niet direct bij een kantoorruimte verwacht. Bijvoorbeeld een mooi vloerkleedje, of een sfeervolle poef of een hippe vloerlamp. Puur als decoratie.

3. Lichtgebruik is sfeerbepalend!

thuis werken

Heel belangrijk voor je interieur is ook het gebruik van licht. Waar “vroeger” vooral TL-verlichting gangbaar was, is het tegenwoordig veel gebruikelijker om op kantoor “gezellig licht” te gebruiken. Denk aan zachte vloer- en wandverlichting, in plaats van harde, felle, kille verlichting. Werk je graag extra sfeervol? Dan zou je zelfs sfeerverlichting met kleur kunnen gebruiken op kantoor. Why not?

Wat inspiratie

Wat mooie inspirerende werkplekken ter inspiratie zie je op de afbeeldingen. Elk met een eigen stijl. Ook als je weinig ruimte hebt, kun je een goede sfeer creëren die bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.