Thuiswerkplek: Zo maak je een huiselijke werkplek thuis

Thuiswerkplek en ondernemen

ThuiswerkplekNederland barst van de ondernemerslust. Dat uit zich vooral in een nog altijd stijgend aantal freelancers en ZZP’ers dat zich inschrijft bij de KVK. Veel ondernemers, vooral starters, werken vanuit huis. Dat is in veel gevallen het voordeligst, zeker wanneer je nog niet veel winst maakt. Wie veel vanuit huis werkt, wil natuurlijk wel een gezellige, aangename werkplek. Immers, je zit in die ruimte waarschijnlijk vaker dan in welke andere ruimte in huis dan ook.

Werkruimte moet vooral gezellig zijn!

thuis kantoorJe thuiswerkplek moet vooral aangenaam en knus aanvoelen, zodat je geen moeite hebt om er veel tijd door te brengen. Waar kantoorruimtes enkele jaren geleden nog bestonden uit tapijt, tl-verlichting en witte, sfeerloze bureaus, zien we steeds meer kantoorruimtes hip en modern ingericht worden.

Zo doe je dat!

Thuis je werkplek gezellig en aangenaam inrichten? Maar wel op een praktische manier, zodat je er ongestoord je werk kan doen? Onderstaande tips helpen je!

Gebruik natuurlijke materialen

werkplek thuisWie van gezelligheid houdt, kan het beste materialen als hout of (onbewerkt) metaal gebruiken in zijn of haar interieur. Dat geldt niet alleen voor je woon- en slaapkamer, maar dus absoluut ook op je werkplek. Heb je bijvoorbeeld een mooi bureau van (ruw) hout? Dan ziet dat er meteen een stuk knusser uit dan wanneer je een kantoor hebt met een wit verstelbaar bureautje.

Gebruik huiselijke elementen

En dan bedoelen we bijvoorbeeld producten die je niet direct bij een kantoorruimte verwacht. Bijvoorbeeld een mooi vloerkleedje, of een sfeervolle poef of een hippe vloerlamp. Puur als decoratie.

Lichtgebruik is sfeerbepalend!

thuis werkenHeel belangrijk voor je interieur is ook het gebruik van licht. Waar “vroeger” vooral TL-verlichting gangbaar was, is het tegenwoordig veel gebruikelijker om op kantoor “gezellig licht” te gebruiken. Denk aan zachte vloer- en wandverlichting, in plaats van harde, felle, kille verlichting. Werk je graag extra sfeervol? Dan zou je zelfs sfeerverlichting met kleur kunnen gebruiken op kantoor. Why not? Het is 2016!

Wat inspiratie:

Wat mooie inspirerende werkplekken ter inspiratie zie je op de afbeeldingen. Elk met een eigen stijl. Ook als je weinig ruimte hebt, kun je een goede sfeer creëren die bij je past!

2 reacties

  1. Wat kost het om zo een bureau te laten maken door jullie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.