Maak een tuinkantoor voor thuiswerken! De voordelen

Komen de muren in je huis op je af en kun je wel een andere werkplek gebruiken? Een tuinkantoor voor thuiswerken biedt uitkomst! Mits je daar de ruimte voor hebt uiteraard. Maar met een beetje creativiteit kom je al een heel eind! Veel mensen toveren hun tuinhuis in deze tijden om in een tuinkantoor. En dat vind ik niet gek! Graag vertel ik je drie redenen waarom dit een perfect idee is en hoe je jouw tuinkantoor kunt inrichten. Lees je mee?

Dichtbij huis, maar toch het gevoel van weggeweest

We herkennen dit gevoel allemaal wel: je bent thuiswerken en ploft na je werkdag op de bank. We pakken niet meer de trein of auto naar huis. Hierdoor ontbreekt het gevoel van echt thuiskomen na een werkdag. En dat gevoel is juist zo fijn! Met een tuinhuis als tuinkantoor heb je dat gevoel wel. Je moet namelijk een stukje lopen (al is het niet veel!) en je bent weer thuis, in een andere omgeving dan waar je de hele dag gewerkt hebt.

De ultieme rust in tuinkantoor voor thuiswerken

Dat de natuur rustgevend werkt op jouw geest is vast geen verrassing. En dat is nou zo fijn aan werken in een tuinhuis! Je begeeft je meer in de natuur, met uitzicht op je tuin en al het groen en dat geeft je focus. En we weten als geen ander dat als we gefocust zijn, we veel meer werkzaamheden gedaan kunnen krijgen. Om het nog sfeervoller en groener te maken in jouw tuinkantoor kun je mooie planten ophangen of neerzetten. Alles om die natuurlijke elementen, en daarmee rust te creëren!

Zo richt je jouw tuinhuis in!

Als je een tuinhuis hebt, heb je de basis al. De ruimte is er, maar moet alleen nog praktisch ingericht worden. De mate waarin je aan de slag moet hangt af van huis jouw tuinhuis er momenteel bijstaat. Graag geven we je een aantal praktische tips:

  • Heb je een computer nodig voor je werk? Zorg dan voor stopcontacten en elektriciteitstoevoer
  • Zorg dan uiteraard ook voor een goede wifi verbinding!
  • Zorg voor een goed bureau en een comfortabele bureaustoel. De juiste houding is in deze tijd erg belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen
  • Creëer wat opbergruimte door bijvoorbeeld kasten tegen de muur te hangen, of in de ruimte onder het bureau
  • Isoleer de ruimte goed en bedenk hoe je deze warm kunt houden. Want dan kun je ook in de winter gebruikmaken van deze werkplek.

Heb je nog geen tuinhuis en wil je graag een tuinkantoor? Bij Fonteyn heb je keuze uit talloze tuinhuizen en blokhutten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.