Hoe een kantoor inrichten als inspirerende werkplek

Hoe een kantoor inrichtenSteeds meer kantoren zijn ingericht als inspirerende werkplek. Niet iedereen werkt fulltime op kantoor. Werkgevers leren steeds flexibeler omgaan met werktijden. Dat helpt werknemers om hun werk en privé beter in balans te houden. En het scheelt kosten voor de inrichting van een kantoor. Je hebt immers minder werkplekken nodig. En voor de momenten dat de werknemers wel op kantoor zijn, is het steeds belangrijker om daar een inspirerende plek van te maken. Hoe een kantoor inrichten als inspirerende werkplek? We geven een paar tips om rekening mee te houden.

Frisse lucht en naar buiten

loungesets voor op kantoorOnderzoek wijst steeds vaker uit dat frisse lucht en tijd in de natuur doorbrengen een belangrijke bijdrage levert aan de productiviteit van werknemers. Een deur naar buiten op kantoor is dus belangrijk. Na een paar uur achter een computer, heeft elk mens even een frisse neus nodig. Richt een tuin of balkon in met comfortabele tuinmeubelen. Het geeft een mooie mogelijkheid om even tot rust te komen. En bovendien bevordert het de onderlinge verhoudingen. Samen chillen verbindt. En er ontstaan spontaan nieuwe ideeën als collega’s in een ontspannen sfeer met elkaar kunnen praten over het werk.

————————————————-
LEES OOK: Mvo op kantoor is niet moeilijk zo doe je dat!
EN Tuin bij kantoor mag ook inspirerend zijn
EN Kantoor duurzaam opknappen: muurverf en verlichting tips
————————————————-

Gezonde lunch aan een lange tafel

Gezond eten is goed voor de hersenen. Een gezonde lunch met veel groenten geeft meer energie voor een productieve middag dan een vette hap. Om de ‘after lunch dip’ zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk je medewerkers een gezonde lunch voor te schotelen. Samen eten aan een lange tafel is bovendien erg gezellig. Je kunt persoonlijke verhalen delen. En elkaar beter leren kennen. Dat bevordert een goede samenwerking. Hoe een kantoor inrichten als inspirerende werkplek? Daar hoort samen eten zeker bij!

Concentratie en rust

Uren van geconcentreerd werken afwisselen met rust geeft het beste resultaat. Zorg dat er werkplekken zijn waar mensen ongestoord kunnen werken. Of schaf geluidsdichte koptelefoons aan om mensen te helpen concentreren. Spreek met elkaar af dat je elkaar niet de hele dag stoort. Door vaste tijden van overleg af te spreken. Het overleg kan actief aan een tafel of meer reflectief in een zitzak of hangstoel. Zorg dat er afwisseling mogelijk is. Tussen rust en beweging. Stilte en overleg. En geef mensen het gevoel van vrijheid. Zo verhoog je de productiviteit. Reken mensen ook af op hun productiviteit en het resultaat. En niet op het aantal uren dat zij netjes achter hun bureau naar een beeldscherm turen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.