Kantoor duurzaam opknappen? Muurverf en verlichting tips

Kantoor duurzaam opknappenBij een nieuw kantoor wil je daar natuurlijk je eigen uitstraling aan geven. Hoe doe je dat met aandacht voor het milieu? Of je nu zelf aan de slag gaat, of het wilt laten doen. Verdiep je eerst even in wat keuzes die ervoor zorgen dat de impact op het milieu beperkt blijft. Kantoor duurzaam opknappen? Welke verlichting kies je en welke verf smeer je op de muren en het plafond?

Verlichting voor een duurzaam kantoor

LED verlichting is de nieuwe standaard. In vergelijking met de oude gloeilampen verbruiken LED lampen veel minder energie voor dezelfde hoeveelheid licht. Ze ontwikkelen minder warmte, waardoor weinig energie verloren gaat. Je bespaart dus ook op energiekosten als je LED verlichting gebruikt. De lampen zelf gaan ook veel langer mee. En ook al zijn ze in aanschaf duurder dan de oude gloeilamp, je verliest daar zeker niet op. Er zijn tegenwoordig ook TL lampen met LED. Toen de LED lampen net op de markt waren, kon je ze niet dimmen. Dat probleem in inmiddels opgelost. Ik schreef al eerder over lampen. Het is goed om er wat over te weten, voordat je een keuze maakt.

Kantoor duurzaam opknappen? Welke verf kies je?

Een nieuw kantoor verdient een mooi nieuw kleurtje aan de muur. Welke verf moet je kiezen? Jouw kantoor duurzaam opknappen vergt nader onderzoek. Je staat immers niet elke dag voor de keuze. Verf op waterbasis lijkt een milieuvriendelijker keuze dan andere soorten. Maar Milieu Centraal heeft uitgezocht dat juist het maken van de verf de meeste impact heeft op het milieu. De meest duurzame manier om aan de slag te gaan? Dat is zorgen voor de juiste verf op de juiste plek. En veel aandacht voor een goede ondergrond. Zodat de verf zo lang mogelijk blijft zitten. Spoel trouwen ook niet je kwasten uit in de gootsteen. Ook verf op waterbasis is belastend voor het oppervlaktewater. Lees er alles over op MilieuCentraal.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.