Een eigen zaak, durf jij je droom te volgen?

Een eigen zaak, wat is jouw droom?

een eigen zaak

Weet je wat het is met dromen? Ze komen pas uit als je de eerste stappen durft te zetten. Het is dromen, durven & doen, zoals Ben Tiggelaar ook schrijft in zijn boek, wat nodig is om jouw ideale leven te scheppen. De vraag is alleen, hoe graag wil je het? Vind je lekker dromen ook wel leuk? Of ben jij pas tevreden als je stappen zet en dromen verwezenlijkt? Een eigen zaak opzetten, blijft dat bij dromen? Of ga je ervoor?!

Los komen van vaste patronen

We geloven misschien niet allemaal in de maakbaarheid van ons leven. Maar een ding is zeker. Als je blijft doen wat je altijd al deed, zal je nooit een ander resultaat krijgen dan je altijd al kreeg. Dus Om een ander leven voor jezelf te creëren is het belangrijk om dingen anders te doen. Je kunt klein beginnen, ook als je groot wilt eindigen. Het is belangrijk je comfortzone te laten groeien, zodat je er steeds comfortabeler kunt bewegen. Zo kun je je ook comfortabel voelen met een eigen zaak en groot succes dat je eerder nooit voor mogelijk hield. Als je daar zelf niet in gelooft, zet je de stappen niet en komt het er ook nooit van. Maar geloof je dat het mogelijk is om jouw droomleven te hebben? Dat is de belangrijkste eerste stap naar succes!

Wat ben je bereid op te geven?

Als je iets heel graag wilt, hoeveel andere zekerheden durf jij dan los te laten? Wil je geen enkele stap terug in het inkomen dat je nu hebt? Of ben je bereid tijd, energie en geld te investeren in jouw droom? Een eigen zaak, waarin jij precies dat werk doet waar jij van droomt. Maar nog veel meer. Een eigen zaak geeft jou ook vrijheid, zoals je dat nooit in loondienst kunt ervaren. Je kunt jouw werk op je eigen manier doen, je tijd zelf indelen en werken met de mensen, waar jij je prettig bij voelt. Misschien is het nodig om genoegen te nemen met wat minder geld in het begin. Je kunt dan besparen op vaste lasten en tijdelijk zuinig leven. Wat heb jij ervoor over om een eigen zaak op te kunnen zetten? Ben je bereid je baan op te zeggen en financieel risico te lopen? Of is er een tussenvorm mogelijk?LEES OOK: Een nieuwe business starten? Dit zijn belangrijke aandachtspunten
EN Maaltijd bezorgservice starten voor jonge gezinnen
EN Bestaand bedrijf kopen in plaats van zelf starten


Zuiniger leven om je droom te manifesteren

Soms moet je voordat je succes hebt met een eigen zaak een tijdje zuiniger leven. Kun je dat? Wat kleiner wonen, wat langer met je kleding doen? Kijk ook eens of je kunt bezuinigen op je zorgverzekering. De meeste Nederlanders zijn veel uitgebreider verzekerd dan eigenlijk nodig is. Heb je echt een aanvullende verzekering nodig? Independer schrijft hoe het zit. Want vaak is deze aanvulling niet echt nodig. Het meeste wordt wel vergoed uit de basisverzekering. Je leest er alles over op de website van Independer.

Besparen op vaste lasten

Ook met andere vaste lasten zoals gas, licht en autokosten kun je vaak eenvoudig besparen. Ze zijn de moeite waard eens onder de loep te nemen voor goedkopere alternatieven. Kijk bijvoorbeeld eens naar echte groene energie voor een goede prijs.

Ik ben benieuwd welke dromen jij hebt en wat jou tegenhoudt deze te manifesteren. Jouw gedachten erover delen met de wereld, kan al een belangrijkste eerste stap zijn!

Een reactie

  1. Help! Overstroomd met alle nuttige tips ben ik als starter, handtassen, begonnen. De 1e zijn klaar; en nu? Baan opgezegd en de liefde van mijn leven verzanden ik in ‘ ondernemen voor dummies etcetera. Tas wordt nu nog door naaister gemaakt. Ondernemen is n andere taken van sport dan bank en verzekeringen waar ik nu werk. Hoe kan ik t rechterknie? Hoor heel graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.