Maaltijd bezorgservice starten voor jonge gezinnen

Maaltijd bezorgservice startenVooral de ouders van jonge gezinnen hebben het druk. Vaak veel te druk. In de ochtend haasten zij zich naar het werk. Onderweg droppen zij de kinderen op de voorschoolse opvang. Op het werk hebben zij het relatief veel minder druk dan thuis. Want zodra de klok vijf uur slaat, begint de volgende etappe die zij mogen lopen. Kinderen halen, boodschappen doen en koken. En dan even gezellig met elkaar aan tafel. Als de kinderen tenminste niet te moe zijn. Want dan is het vaak niet zo gezellig. Daarna de kinderen in bad, voorlezen en in bed stoppen. Dat zijn lange dagen. En daar zit business in voor mensen die van koken houden.

Maaltijd bezorgservice starten voor jonge gezinnen

Deze groep jonge mensen is hard toe aan wat meer gemak. Daarom is het een geweldige doelgroep om maaltijden aan te verkopen. Zij hoeven dan geen boodschappen te doen. En ook niet te koken terwijl alle kinderen om aandacht vragen. Maar zij willen wel graag gezond eten met die kleintjes. Daarom is friet, chinees of pizza zeker niet de ideale maaltijd voor deze doelgroep. Het is een uitgelezen kans voor de bewuste kok, die graag geld wil verdienen met zijn of haar passie. Een maaltijd bezorgservice starten dus. Mooie gezonde maaltijden, vers gemaakt en thuisbezorgd. Dat gebeurt nog veel te weinig.

Breng je klanten en hun wensen in kaart

Koken is niet mijn passie. Maar als dat wel zo was, dan zou ik het wel weten. Ik zou in mijn woonplaats voor alle drukke jonge gezinnen willen koken. Eerst een goed marktonderzoek doen natuurlijk. Wat zijn de wensen. Wat voor maaltijden doen het altijd goed bij kinderen. En willen de ouders soms iets anders eten? Je werft vaste klanten voor vaste dagen. Zo weet je precies voor hoeveel mensen je elke dag moet koken. Je hoeft dan geen voedsel te verspillen en bovendien scheelt dat veel kosten voor de inkoop van je ingrediënten.

Afhalen of bezorgen

Je kunt de maaltijden af laten halen. Bijvoorbeeld tussen 17.30 en 18.30. En als je klantenkring groeit kun je ook een bezorgservice inzetten. Lease bezorgscooters bij scooterlease-xl.nl bijvoorbeeld. Dan kun je alle maaltijden tot aan de voordeur bezorgen. Je kunt daar natuurlijk ook extra kosten voor rekenen. Je kunt een scooter natuurlijk alleen terugverdienen als je voldoende klanten hebt. Heb jij ooit met deze plannen rond gelopen? Je begint dan officieel met een horecabedrijf. Daarvoor moet je wel aan veel regels voldoen. Dat betreft vooral hygiëne voorschriften. Je kunt ook eerst kijken of je het echt leuk vindt. Meld je dan aan als kok bij thuisafgehaald.nl. Een mooi initiatief waar buren voor elkaar koken.

Heb jij plannen? Of tips voor mensen die willen beginnen? Deel het met ons en laat hieronder jouw reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.