MVO: 100 euro korting op 100% groene energie

Meer invloed op het milieu

Groene energieIk maakte me nooit erg druk over het klimaat. Ik hoopte vooral dat de overheid goede beslissingen zou nemen. En ik stemde daarom de afgelopen jaren voor het eerst echt ‘groen’. Maar de laatste tijd heb ik me verder verdiept in het onderwerp. En wat blijkt? De helft van de CO2 uitstoot in Nederland wordt veroorzaakt door de privé huishoudens. Wist jij dat? Ik dacht altijd dat het weinig uit zou maken wat ik zelf thuis doe. Maar niets is minder waar! Er zijn hele eenvoudige maatregelen die we kunnen nemen, die een enorme impact hebben op het klimaat! Ik vind het een fijn idee om invloed te hebben op een gezonde aarde voor onze kinderen. Daarom deel ik graag de informatie over Van de Bron. Een energie leverancier die 100% groen garandeert. Ik ben overgestapt vorige week. En als jij via mijn link overstapt, geeft Van de Bron jou en mij een korting van 200 euro op onze energierekening. Doe je mee?

Stappen nemen voor het klimaat

CO2 neutraal ondernemenAls ondernemer heb ik me ook voorgenomen om meer voor het klimaat te doen. Het past bij mijn MVO doelstellingen. Ik wilde iets doen, maar wist niet hoe. Toen kwam ik bij de Klimaatgesprekken. In 6 bijeenkomsten bij mij in de buurt krijg ik bakken met informatie over wat ik kan doen om bij te dragen aan een beter milieu. Wist jij bijvoorbeeld dat er vier gebieden zijn waarmee je de CO2 uitstoot van jouw huishouden dramatisch kunt verminderen? Wonen, reizen, voeding en spullen zijn de grootste ‘vervuilers’. Je hoeft niet gelijk vegetarisch te gaan eten of nooit meer te vliegen. Maar als je eenmaal weet hoe je verschil kunt maken, is het wel heel stimulerend om stappen te nemen.

Persoonlijke missie: footprint verkleinen

footprintIk las laatst de missie, die ik 16 jaar geleden opschreef voor mijn bedrijf. Deze had te maken met vrouwen. Maar ook met het milieu. Vrouwen inspireren om te gaan staan voor zichzelf. Onafhankelijk van de mening van anderen. Durven zichtbaar te zijn. En verschil te maken. Soms verwatert zo’n missie. Door de waan van de dag. Maar ik heb die van mij weer boven mijn bureau gehangen. Heerlijk om van daaruit de dingen te doen, waar ik plezier aan beleef. Zoals schrijven, persberichten maken en ondernemers helpen om zichzelf te laten zien. Omdat ik vanuit huis werk, maak ik weinig kilometers. Ik werk vooral online. Door over te stappen op 100% groene stroom voelt mijn thuis kantoor als een groen paradijsje. Wil jij dat ook? Stap dan vandaag nog over!

Groene stroom

100% groene energie voor hetzelfde geld!

Ik ben vorige week overgestapt op de 100% groene energie van Van de Bron. Waar andere aanbieders deels groene stroom bieden, is Vandebron gegarandeerd 100% groen. Voor elektriciteit kun je zelfs kiezen van welke windmolen of zonnecel jij jouw energie wilt ontvangen. En omdat biogas nog niet voldoende voorhanden is, compenseert Vandebron de CO2 – uitstoot van jouw verbruik met verschillende projecten in Afrika en Azië. Ik koos voor het project justdiggit.org. Een prachtig initiatief waarmee een grote oppervlakte gedegradeerd land weer vruchtbaar gemaakt wordt in Afrika. Simpelweg door gaten te graven. Ik werd gelijk enthousiast. En weet je wat ook leuk is om te weten? Deze duurzame gas en elektra kosten mij per maand niets meer dan bij mijn vorige aanbieder. Sterker nog, ik krijg korting als ik vrienden aanbreng. En die vrienden ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.