Wat is het voordeel van een eigen domein?

Voordeel van een eigen domein

Heb je een eigen bedrijf? En wil je een website maken? Dan is het belangrijk om voor een eigen domein te kiezen. Een eigen domein betekent in dit geval dat je een uniek webadres krijgt ofwel een unieke URL. Je domeinnaam is het adres waarop gebruikers van internet je website vinden. Bijvoorbeeld door deze in de browser in te voeren of door je website via de zoekmachine te vinden. Een domeinnaam bestaat uit een naamdeel en een extensie, zoals .nl of .com. Wat is het voordeel van een eigen domein voor je website?

Voordeel van een eigen domein? Belangrijke rankingfactor voor zoekmachines

Eén van de voordelen van het hebben van een eigen domein is dat het een belangrijke rankingfactor is voor zoekmachines, zoals Google. Deze zoekmachine ziet een uniek domein als een individueel webadres. Alle content, zoals tekst en beeld op je website behoort bij jouw domeinnaam. En daarmee maak je voor de zoekmachine het onderscheid. Je wordt daardoor dus beter gevonden online.

Online identiteit met professionele uitstraling

Nog een voordeel van een eigen domein is dat er sprake is van een online identiteit met een professionele uitstraling. Misschien ben je wel eens gedeelde domeinnamen tegengekomen met een gratis ‘website builder’. Dan maakt je naam onderdeel uit van een gedeeld domein en dat komt toch minder professioneel over. Je ziet dat bijvoorbeeld bij WordPress.com. Als je een WordPress website wilt, ga dan liever naar WordPress.ORG. Daar vind je de software die je kunt gebruiken om een website op je eigen domeinnaam te maken. Die moet je dan ook laten hosten bij een hostingpartij.

Eigen domein met mailadres

In het kader van de professionele uitstraling en het onderhouden van contacten is het een voordeel dat er een mailadres aan je domein is gekoppeld. Een domein in de vorm van domein.nl krijgt een email adres waarin de domeinnaam achter het apenstaartje komt. Bij het versturen van e-mail is meteen duidelijk dat het afkomstig is van een e-mailadres dat aan een domein is gekoppeld.


LEES OOK: Een website die klanten oplevert? Door goede SEO!
EN Wat is SEO en hoe werkt het?


Vergroten van herkenbaarheid

Het vergroten van de herkenbaarheid is ook nog een voordeel van een eigen domeinnaam. Je wilt als ondernemer toch graag dat klanten je bedrijf herkennen aan je websitenaam. Het domein is dan ook te gebruiken om de herkenbaarheid te vergroten. Daarom is het ook zo belangrijk om de domeinnaam op een zorgvuldige manier te kiezen.

Kies de juiste domeinnaam

Kies niet voor een ellenlang domein die slecht te onthouden is, maar kies voor een korte en krachtige domeinnaam. Verwerk bijvoorbeeld het product, merk of de dienst in de domeinnaam. Voor wat betreft de extensie kijk je naar je doelgroep en wie je wilt bereiken. Bijvoorbeeld .nl als je werkzaamheden alleen gericht zijn op Nederland. Het is ook mogelijk om je domein met meerdere extensies vast te leggen. Je kunt deze dan ook door laten verwijzen naar jouw Nederlandse site. Veel mensen doen dat bijvoorbeeld voor .be domeinen. Zodat ook Belgische klanten je site gemakkelijk vinden. Met .com domeinen kun je de hele wereld bereiken. Dan is het ook handig om een Engelse versie van je website te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.