Een website die klanten oplevert door een goede SEO

Nieuwe zaak en een website die werkt

Een website die klanten oplevertWil jij eigen zaak op de kaart zetten? Laat jouw website voor je werken! Want een website die klanten oplevert is onmisbaar voor een succesvol bedrijf. Als je net begint met ondernemen, is het belangrijk al bij de bouw van je website rekening te houden met een goede vindbaarheid. Zo kun je gemakkelijker online nieuwe klanten werven. Veel starters willen vooral een mooie website. Maar dat is niet altijd de website die jou ook daadwerkelijk klanten laat vinden. Zorg ervoor dat je een snelle website hebt, want dat waardeert Google. En Google (en andere zoekmachines) moeten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen jou gaan vinden. Dat betekent soms dat je concessies moet doen. Grote afbeeldingen of zelfs bewegend beeld op jouw homepage, zal het laden van die pagina vertragen. Dit is nadelig voor je bezoekersaantallen. Omdat bezoekers snel afhaken. En sinds kort houdt Google er ook rekening mee in de ranking. Hoe sneller, specifieker en duidelijker jij jouw boodschap over weet te brengen, hoe beter je gevonden wordt online. En dat is precies wat je nodig hebt om online klanten te werven.

SEO optimaliseren, wat is dat?

Je hoort veel over vindbaarheid en SEO ofwel Search Engine optimalisation. In het Nederlands zeggen we ‘zoekmachine optimalisatie’. Als je een website bouwt op laat bouwen, richt je dan met name op dit doel. Want hoe meer bezoekers, hoe meer klanten je kunt werven online. Als dit nieuw voor je is, laat je daarover dan goed adviseren. Kies een websitebouwer die ook bekend staat als SEO specialist. Daarmee voorkom je een hoop gedoe. Want als je website al gebouwd is met als prioriteit jouw vindbaarheid, dan krijg je een voorsprong op je concurrenten. Naast de techniek zijn je online teksten van belang voor je vindbaarheid. Ik schreef daar eerder over: Goede teksten voor je website, zo schrijf je ze.

Als je jouw website al hebt gemaakt

Ook als je al een website hebt, zul je jouw website optimaal vindbaar en zichtbaar willen hebben. Met linkbuilding en SEO zorg je ervoor dat jouw website als een van de eerste resultaten zichtbaar is bij het zoeken op een relevant zoekwoord. Iemand die op zoek is naar jouw dienst of product klikt vaak op het eerste zoekresultaat dat hij of zij vindt. Als eerste zoekresultaat naar boven komen in een zoekmachine vergroot dus de kans op verkoop van jouw dienst of product. Linkbuilding uitbesteden aan een SEO-consultant kan je dus veel opleveren. Nieuwe klanten vinden je zo zonder dat je actief aan marketing hoeft te doen. Het enige wat je nodig hebt is een goede website en een duidelijke SEO strategie. Is je website al klaar? En heb je geen verstand van SEO? Dan is het zinvol om daar een expert voor te zoeken.

Een website die klanten oplevert

Linkbuilding uitbesteden kan een onderdeel zijn van je marketingstrategie. Deze techniek is zo populair omdat je dit deels kunt uitbesteden aan een SEO-consultant. De specialist weet precies wat hij of zij moet doen om jouw website zichtbaar en vindbaar te maken. Een SEO-consultant inhuren vergt een investering, maar betaalt zich vaak op lange termijn terug. Omdat je veel meer klanten naar je website trekt. Deze zullen wellicht niet allemaal een dienst of product bestellen, maar zijn wel op de hoogte van jouw bedrijf. Men weet je te vinden. Als jouw zoekmachineoptimalisatie eenmaal is uitgevoerd hoef je deze in overleg met je specialist alleen nog maar te onderhouden. Dan kun jij je concentreren op de inhoud van je website. Op welke manier kun jij je product aanbieden, waardoor je meer verkoopt aan de bezoekers die je krijgt. Hoe gebruiksvriendelijk is je website? En loopt alles technisch soepel? Het is allemaal onderdeel van je online marketing strategie. Een website die klanten oplevert is de beste start voor je nieuwe bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.