Hoe maak je indruk op de klant?

Hoe maak je indruk op de klant

Welke indruk maak jij op je klanten? Hoe kom je over? Hoe presenteer jij jezelf? Misschien denk je er niet zo over na en ben je vooral gewoon jezelf. Dat is ook het beste wat je kunt zijn! Gewoon jezelf. Authentiek zijn is wat mensen altijd het meeste aanspreekt. Het raakt mensen, omdat zij zichzelf kunnen herkennen als jij jezelf bent. Dat voelt goed. En aangezien klanten mensen zijn, is het goed voor je omzet om jezelf te zijn. Want als klanten het prettig vinden om met jou om te gaan, dan zullen ze graag jouw klant worden en blijven. Maar hoe maak je indruk op de klant? Hoe kun je dit verbeteren? Jouw uniekheid uitbuiten, om nog succesvoller te zijn?

Hoe maak je indruk op de klant: haar en kleding

‘Als je haar maar goed zit.’ Het lijkt een oppervlakkige kreet en het is ook de buitenkant, maar als je haar goed zit, hoef jij je daarover in elk geval geen zorgen meer te maken. En je kleding. Of je nu slank bent of een maatje meer hebt, de kleding die je aanhebt draagt bij tot hoe jij overkomt. Kies je kleding daarom met zorg voordat je naar een klant gaat.


LEES OOK: Kleding voor naar je werk als ondernemer: laat zien wie je bent!
EN Sexy kleding op de werkvloer? Klassiek of sportief brengt je meer!


Laat je eventueel adviseren over welke kleuren, vormen en stijlen het beste bij jou passen. Maar het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt bij wat je draagt. Je kunt dan vol zelfvertrouwen op pad. Je weet wie jij bent, je weet wat je te bieden hebt als ondernemer en je ziet er goed uit. Nu hoef je alleen nog maar jezelf te zijn en te luisteren naar wat jouw klant nodig heeft.

Misschien vind je het helemaal niet zo gemakkelijk om jezelf te zijn. Authenticiteit is een mooi begrip, maar hoe kun je dit begrijpen, voelen en uitdragen? De Schotse Caroline McHugh geeft in een TEDex talk wat mooie inzichten, die je daarbij kunnen helpen. Haar verhaal vind je in de video hieronder.

Authenticiteit wat is het en hoe vind je het?

Authenticiteit kun je niet veinzen. Dat is het moeilijke ervan. En tegelijk ook de reden dat het een waardevolle en juist eenvoudige manier is om je te onderscheiden. Het kost namelijk niets. Geen geld, geen moeite, geen tijd. Maar hoe bereik je dat je authentiek overkomt?

Eigenlijk is het al niet goed om er over na te denken, omdat daarmee een stukje echtheid al verloren gaat. Het is meer een staat van ‘zijn’. Het loslaten van spanning en verwachtingen. Een open gesprek aangaan. Het overgeven aan een contact van mens tot mens. Waarin jij jezelf kent en ook de ander. Zonder strakke doelen. En zonder erbij na te denken hoe jij overkomt bij de ander. Het heeft dus ook met zelfvertrouwen te maken.

Bekijk deze video eens van de Schotse Caroline McHugh over ‘The art of being you’ (de kunst van jezelf zijn) in een TEDex talk. Het is een inspirerend verhaal, dat je wellicht verder kan helpen om jouw uniekheid te ontdekken en te omarmen:

Dit artikel publiceerde ik al in 2013 op deze website. Ik zag vandaag de video van Caroline McHugh en vond het een mooie aanvulling. Met wat extra informatie en nieuwe inzichten, vind ik het leuk dit artikel opnieuw met je te delen. Laat je mij weten op welke manier jij indruk maakt op je klanten? En vind jij het altijd makkelijk om helemaal jezelf te zijn? Voor mij is het wel makkelijk om mezelf te zijn, ik ben nogal impulsief namelijk. Alleen het is vaak nog wel een uitdaging om mezelf ook echt ‘leuk’ te vinden. Ik ben benieuwd hoe dat voor jou is.

Liefs, Vivienne
Oprichter, eigenaar en hoofdredacteur Haar eigen Zaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.