Kleding voor naar je werk als ondernemer? Laat zien wie je bent!

Kleding voor naar je werk

Laten zien wie jij bent als ondernemer? Ik ben er een grote voorstander van. Mensen kopen nu eenmaal liever van mensen dan van bedrijven. Wie jij bent, straalt altijd af op je business. Dus jezelf laten zien is altijd een goed idee. En dat hoeft niet perse heel overdreven. Je hoeft echt niet elke dag selfies te posten en je levensverhaal te delen. Maar regelmatig een mooie foto online zetten is wel een goed idee. Ook als je naar klanten toe gaat is het belangrijk om echt jezelf te laten zien. En naast je manier van communiceren speelt daarbij je kleding een grote rol. Kleding voor naar je werk? Dat kan van alles zijn!

Kleding voor naar je werk? Alles kan!

Bohemian jurk voor naar je werk
Ook een bohemian jurk kan je prima naar kantoor aantrekken. Zorg dan wel voor de juiste styling.

Het is allang niet meer zo dat je voor alle zakelijke gesprekken of op kantoordagen in mantelpak moet verschijnen. Misschien is het op de grote advocaten kantoren nog wel gebruikelijk, maar de rest van Nederland trekt aan wat lekker zit. Of er leuk uitziet. Houd je zelf echt van mantelpakjes? Doe die dan gerust aan. Maar ook een zomerse bohemian jurk of een bohemian jurk lang tot in het najaar zijn echt prima om te dragen. Als het bij jou past tenminste. Je lekker in je kleding voelen, dat ziet er altijd beter uit!


LEES OOK: Hoe maak je indruk op de klant? Authentiek zijn helpt
EN Sexy kleding op de werkvloer? Klassiek of sportief brengt je meer


Tips voor styling en keuzes van kleding

Er zijn wat regels waar je je beter wel aan kunt houden als het gaat om kleding voor naar je werk. Dat gaat vooral om styling van details.

  • Te sexy op je werk verschijnen kan in sommige branches niet het effect brengen dat je hoopt. Het leid af van het verhaal dat je wilt vertellen. Een te korte rok of diep decolleté zijn meestal geen goed idee. Natuurlijk kan dat wel als je zelf sexy kleding verkoopt. Trek dan vooral aan wat er in je winkel hangt.
  • Teveel make-up is ook vaak een no-go op de werkvloer, net als teveel parfum. Als je je kleed alsof je naar een gala gaat, leidt dat ook teveel af van jouw verhaal. Hou het dus iets eenvoudiger en bewaar je extra’s voor een chique avondje uit.
  • Het mantelpakje kan heel mannelijk overkomen. Zeker als je een colbert combineert met een pantalon. Trek je dit aan en wil je toch je vrouwelijke identiteit in je outfit brengen? Draag dan je haren los en zorg voor een verzorgd uiterlijk van je nagels met een mooie kleur lak. Draag sierlijke schoenen en kies een blouse, die vrouwelijk oogt.
  • De spijkerbroek kan je ook aantrekken naar je werk. En zelfs naar klanten. Kies dan voor luxe accessoires, zoals gouden sieraden, een lederen tas en een mooie riem. En kies voor een stijlvolle blouse om deze te combineren. Eventueel in de french girl style met een iets te grote donkerkleurige blazer en ballerina’s aan je voeten.
  • Bohemian style kleding kan je ook op verschillende manieren dragen. Op vakantie trek je je slippers erbij aan en heeft je haardos een zomerse ik-kom-net-uit-zee-look. Heerlijk! Maar niet echt geschikt om bij je klanten binnen te lopen. Maar zodra je je haren goed verzorgt en een mooie schoen of laars combineert, ziet het er al heel anders uit. Je maakt het af met mooie eenvoudige sieraden en een neutrale, lichte make-up.

Foto boven door Athena via Pexels.com, foto onder door the-twosisters.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.