Sexy kleding op de werkvloer? Klassiek of sportief brengt je meer!

sexy kledingDe juiste kleding dragen bij klanten op de werkvloer is belangrijk. Sexy kleding, klassiek of sportief? Een goede styling, die laat zien wie je bent. En misschien nog iets meer dan dat. Een goede styling wil lang niet altijd zeggen dat je de laatste mode moet volgen trouwens. Werk je bijvoorbeeld voor duurzame bedrijven? Dan is telkens nieuwe kleding dragen zelfs niet goed voor je imago. Lang gebruik maken van een paar kwalitatief mooie en duurzame items maakt dan veel meer indruk. En als je in de modewereld werkt zou je wel iets creatiever mogen zijn dan alleen de laatste trends volgen. Maar over het algemeen mag je als ondernemer wel een beetje op de mode letten. Je wilt niet ouderwets overkomen. Met sexy kleding zou ik oppassen. Je wilt immers wel serieus genoeg over komen. Over het algemeen is het goed om je kleding aan te passen aan het werk wat je doet en jouw persoonlijkheidskenmerken die je wilt benadrukken.

Sexy kleding op de werkvloer

In de meeste situaties is sexy kleding niet het meest gepast op kantoor. Als je een klant gaat bezoeken wil je liever dat hij of zij naar jouw verhaal luistert. Sexy kleding kan erg afleiden. Zeker als het echt mooi is wat je toont. Met een te diep decolleté loop je het risico om niet serieus genomen te worden. Dat geldt net zo goed voor mannen die teveel van hun lichaam tonen, zoals stevige spierballen. Op de een of andere manier wordt een mooi lijf vaak niet geassocieerd met veel hersenen. Wat overigens niet terecht is. Maar imago en eerste indruk zijn belangrijk als je zaken wilt doen. Dus als het niet past bij de dienst die je wilt verkopen, bedek dan je meest sexy delen zoveel mogelijk. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat zakelijk flirten niet handig is. Het is alleen verstandig om dit binnen de perken te houden van ‘het zakelijke’. En wil je toch sexy kleding dragen, omdat het nu eenmaal bij jou hoort? Zorg dan dat je zelfverzekerd genoeg bent om door eventuele vooroordelen heen te breken en smachtende blikken te negeren.

Klassiek oogt serieus

Als je klassieke kleding draagt, zoals een mantelpakje met pumps eronder, dan ben je het beste op je plek bij banken, advocaten kantoren en verzekeraars. Probeer in te schatten hoe netjes je moet zijn. In de verkeerde omgeving kan een klassiek pakje als snel ouderwets overkomen. Probeer daarom altijd wat vrolijke modetrends toe te voegen, zoals kleurige schoenen. Of een bijzondere ketting. Bijzondere items, die je het imago verschaffen dat je een creatieve geest hebt. Het voordeel van klassieke kleding is dat je wel een rijke sfeer van succes uit kunt stralen. Maar dan moet je echt kiezen voor mooie materialen. Investeer dan in een echt wollen rok of zijden blouse en loop op lederen schoenen. Anders doet het ‘net-niet-effect’ juist weer afbreuk aan je statement.

Sportieve kleding voor snelle types

Wil je een klus binnen halen, waar een energiek persoon voor nodig is? Zorg dan dat je er sportief uitziet. Dat kan net zo goed een net jurkje zijn, maar dan met mooie dames sneakers van bijvoorbeeld Schuurman-schoenen. Je loopt dan een stuk makkelijker dan op hakken. En je geeft een energieke, sportieve, jonge indruk als je wat sneller loopt. Bij de meeste opdrachtgevers is een sportief uiterlijk altijd goed. Kies dan wel voor een nette broek met een blouse of shirt. Of een jurk in een mooie kleur en van goed meteriaal. Het is wel echt fijn dat sneakers onder een jurk inmiddels aardig ingeburgerd zijn. Dat maakt het leven van de zakenvrouw een stuk comfortabeler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.