Hoe organiseer je een leuk bedrijfsfeest?

Hoe organiseer je een bedrijfsfeest anno 2020?

Hoe organiseer je een leuk bedrijfsfeest dat Corona-proof is? Je zorgt voor een goede sfeer binnen het team, door eens in de zoveel tijd een bedrijfsfeest te organiseren. Waarop moet je letten bij de organisatie van zo’n feest? Wat is er in de huidige tijd nog mogelijk?

In dit artikel lees je meer over wat je voor een bedrijfsfeest moet regelen. Het kan verstandig zijn om vooraf bij je personeel te inventariseren, of zij een bedrijfsfeest op korte termijn al zien zitten. De huidige pandemie maakt dat veel mensen liever thuisblijven in plaats van feestjes te bezoeken. Er zijn gelukkig verschillende opties om het bedrijfsfeest op een verantwoorde manier te organiseren. 

Zorg voor een groot terrein als basis voor je bedrijfsfeest

Een bedrijfsfeest organiseren door een activiteit te reserveren is wellicht niet de beste optie op dit moment. Overweeg om een bedrijfsfeest op je eigen terrein te houden, of huur een grote zaal of een groot veld af. Wanneer je het bedrijfsfeest buiten organiseert ben je verzekerd van een goede ventilatie. Daarbij kun je het ook buiten aangenaam maken voor je personeel, door bijvoorbeeld gebruik te maken van partytenten. Je kunt deze partytenten aan de zijkant afsluiten tegen de wind.

Tip: door de partytenten te kopen, kun je deze bij een volgend bedrijfsfeest nog eens gebruiken. Daarbij komen ze ook van pas als stand op een beurs voor bedrijven! 

LEES OOK: Bedrijfsfeest-organiseren-tips-voor-een-onvergetelijk-event
EN Wanneer-ga-je-personeel-inhuren-en-wat-zijn-de-opties?

Huur statafels en een heater voor buiten

Naast het gebruik van partytenten, is ook een heater geen overbodige luxe. De heater zorgt voor voldoende warmte om het niet koud te krijgen! Een koukleum gaat iets dichter in de buurt van de heater staan, terwijl een warmbloedig type wat meer afstand kan nemen. Zo heeft iedereen het naar zijn zin bij je bedrijfsfeest. Door onder de partytenten statafels te plaatsen, hebben bezoekers een plek voor hun drankje en hapje. Daarbij voorkomt het dat mensen voortdurend langs elkaar lopen, als je de hapjes vooraf op de statafels plaatst. 

Leuke activiteiten bij je bedrijfsfeest

Nu is het alleen nog zaak om een leuke activiteit te organiseren voor je bedrijfsfeest. Denk bijvoorbeeld aan een quiz. Iedereen die aan dezelfde statafel staat vormt een team! Makkelijk te organiseren en daarbij verantwoord in deze tijd. Ook leuk is een sporttoernooi, waarbij volleybal en voetbal populaire sporten zijn. Enig nadeel aan sportieve activiteiten in de buitenlucht, is dat je afhankelijk bent van het weer. Een quiz kun je bij regen onder de partytenten organiseren, maar dat is lastiger bij een potje voetbal of volleybal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.