Kleed je voor succes in je werk

Iedereen kan het voelen. Iedereen kan het zien. Het verschil tussen een slobberende spijkerbroek met UGGS of een mantelpakje met hoge hakken pumps. Dat is ook niet te missen, dat is een wereld van verschil. Met andere kleding kan dat verschil minder groot zijn. Zo is niet iedere rok geschikt om aan te trekken naar een zakelijke meeting en zijn sommige broeken daarvoor juist zeer geschikt.

Zakelijke doelen

Sta jij er wel eens bij stil hoe je overkomt als je zakelijke bezoeken aflegt? Realiseer jij je dat je met een rood mantelpakje met mooie pumps bijvoorbeeld een stuk dominanter overkomt dan in een bruine jurk met leuke laarzen? Wat is het zakelijke doel van jouw gesprek? Ben jij de baas en moet iedereen naar je luisteren? Of kom je advies uitbrengen, mensen geruststellen en wil je de neuzen vrijwillig één kant op krijgen. Dat is goed om over na te denken als je ’s ochtends voor de kast staat. Breng je doelstellingen in kaart en kijk goed hoe jij overkomt in de kleding die je voor die dag uitkiest.

Dragen wat bij je past

Natuurlijk kun je niet alles dragen. Er zijn mensen die beter nooit een rood mantelpakje aan kunnen trekken, gewoon omdat de kleur of de vorm hen niet staat. Of die stijl gewoon niet bij hen past. Het is belangrijk te weten welke kleuren jouw goed staan. Want als je kleuren draagt die niet bij jouw teint passen, dan zie je er zelf gewoon minder goed uit en voert jouw kleding de boventoon. Ook het model van kleding moet passen bij je figuur. En de stijl moet passen bij wie jij werkelijk bent.

Kleed je voor succes

Dus kijk goed naar jezelf in de spiegel voordat je op pad gaat naar een zakelijke meeting. Is jouw kleding in harmonie met jouw innerlijk en uiterlijk? En in lijn met jouw zakelijke- of privé doelen? Je kunt voor kleur- en stijladvies ook deskundigen raadplegen die jou kunnen helpen je voor verschillende gelegenheden aan te kleden. En misschien kom je al een heel eind nu je je er bewust van bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.