Kantoor gesloten? Doe een make-over voor de zomer!

Kantoor gesloten

Kantoor geslotenWerk je vanuit een kantoor met personeel? Op dit moment werkt iedereen thuis. Zonde dat het kantoor gesloten is, maar hopelijk gaat de business gewoon door. Het is voor iedereen een gekke tijd, met het Coronavirus. Maar als iedereen flexibel en creatief genoeg is, komen we er financieel gezien wel doorheen. Misschien heb je een deel van je collega’s gevraagd om vakantie op te nemen. Dan zie je hen hopelijk deze zomer weer op kantoor. En hoe leuk is het dan als het kantoor een make-over krijgt. Maak het gezellig voor de zomer! De kans is groot dat we dan weer iets meer naar buiten kunnen komen. Al voorspellen wetenschappers dat er de komende jaren meerdere lockdowns nodig zullen zijn om het virus in te tomen.

Zorg voor een gezellige tuin of balkon

Als heel Nederland deze zomer doorwerkt, kunnen we misschien de economie redden. Ik ben geen econoom, maar kan me voorstellen dat het zou helpen. En hopelijk doet heel Europa dat dan. Dat we deze zomer meer, vaker en langer op kantoor zullen zitten, is denk ik wel zeker. Zorg daarom voor een gezellige tuin of balkon. De sfeer zal zeker bijdragen aan het welzijn van je collega’s. En nu het kantoor leegstaat, kun je makkelijk een tuinman aan het werk houden. Plant zomerbloeiers en plaats een parasol boven een outdoor vergaderplek.

Schilder de muren en koop een loungeset

Misschien zijn de muren toe aan een vers likje verf? Geef een schilder de sleutel en laat het kantoor eens in een andere kleur schilderen. De kleur groen geeft rust, geel en rood geven energie. Jij weet wel wat jouw mensen nodig hebben. En als ze tijdens een lange werkdag even tot rust willen komen? Zorg dat er een loungeset of grote hoekbank in het kantoor staat. Verras je werknemers met een nieuwe sfeer, die past bij deze tijd.

————————————————-
LEES OOK: Hoe een kantoor inrichten als inspirerende werkplek?
EN Kantoor duurzaam opknappen? Muurverf en verlichting tips
————————————————-

Wees flexibel met werktijden

Wat kun je nog meer doen om het je medewerkers naar de zin te maken deze zomer? Als je hen vraagt om door te werken, geef hen daar dan iets voor terug. Denk bijvoorbeeld aan versoepelde werktijden, zodat zij hun kinderen ook nog kunnen zien deze zomer. Een extra toeslag voor een kinderoppas zou ook helpen. Tenzij de kinderen deze zomer ook naar school mogen. En zorg elke dag voor een lekkere, gezonde en vooral gezellige lunch.

Als we met z’n allen de schouders eronder zetten, redden we onze bedrijven en die van een aantal andere ondernemers -zoals de schilder, de tuinman, de oppas en de cateraar. Gewoon door te blijven doen alsof alles goed zal komen. En dat gebeurt dan ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.