Je eigen bedrijf starten? Deze bedrijven kun je makkelijk starten

Je eigen bedrijf starten

De corona crisis heeft veel Nederlanders aan het denken gezet over het dagelijkse leven. Ben ik wel gelukkig waar ik woon, word ik nog gelukkig van het werken voor een baas en zie ik mijzelf nog jarenlang in dezelfde functie binnen dit bedrijf werken? Door het thuiswerken zakte bij veel mensen de moed in de schoenen. Op zoek naar een andere functie dus! Of heb jij juist mooie ideeën gekregen en wil jij je eigen bedrijf starten? Klaar om te starten met ondernemen? Sommige bedrijven zijn relatief makkelijk om zelf op te zetten, zolang je maar de juiste kennis, contacten en netwerken hebt. Deze bedrijven kun je makkelijk zelf starten.

Je eigen bedrijf starten? Een adviesbureau in finance of HR

In principe heb je bij het opzetten van een adviesbureau niet meer nodig dan je eigen kennis, netwerk en een computer. Ben jij bijvoorbeeld heel goed in financiële zaken? Of bijt jij je graag vast in HR vraagstukken? Je kunt gemakkelijk vanuit huis jouw eigen adviesbureau opzetten. En heb je misschien nog geen uitmuntende kennis van een bepaald onderwerp? Geen man over boord. Dan kun je jezelf eerst verder bekwamen. Online kan je veel cursussen doen om je volledig op een vakgebied te storten. Dat is een goede investering als je wilt starten met een adviesbureau. Je eigen bedrijf starten moet je wel uitstellen tot je voldoende kennis hebt.

Uitzendbureau starten vanuit huis

Met een paar klanten in je portefeuille en een aantal werkzoekenden, kan je met het opzetten van je eigen uitzendbureau een heel eind komen. Het leuke van het opzetten van je eigen uitzendbureau? Je kan het uitzendbureau koppelen aan de branche die jij het leukst vindt en het meest geïnteresseerd in bent. Ben jij gek op techniek? Dan kan je je op de technische industrie richten. Ga je toch liever voor de horeca, omdat dit bij je past? Ook helemaal goed. Het uitzoeken van een branche is dus erg flexibel. Zo kan je dus ook gemakkelijk kiezen voor een branche waar veel vraag is naar personeel. Bij het opzetten van een uitzendbureau komen wel veel backoffice taken kijken. Maar er zijn veel bedrijven, zoals Easyworkx, die jou die administratieve zorgen graag uit handen nemen.  


LEES OOK: Ondernemen? Waar moet je aan denken?


Ondernemen in sport

De afgelopen jaren is het veel mensen duidelijk geworden dat een gezonde leefstijl belangrijk is. Veel meer mensen zijn daarom gestart met sporten en bewegen. Door het vele binnen zitten in de Coronatijd, gingen mensen wandelen en buiten sporten. Veel mensen sporten zelfstandig, maar kunnen best de motivatie en stimulans van een personal trainer gebruiken. Om net dat stapje extra te zetten voor hun conditie. Ben jij sportief en vind je het leuk om met mensen te werken? Dan is dat een mooie markt om in te stappen nu. Je kunt er een diploma voor halen en je verdiepen in gezonde voeding. Dan heb je een mooi aanbod voor een grote groep mensen. Denk aan bootcamps, hardlopen of yoga in de natuur.

Je eigen bedrijf starten in SEO en marketing advies

Alle ondernemers hebben kennis over SEO en marketing nodig. Hebben ze dat zelf niet in huis? Dan kunnen zij daar een expert voor inhuren. Als je veel weet over vindbaarheid in de zoekmachines, kun je SEO advies geven aan bedrijven. En weet je alles van social media marketing? Help daar dan anderen mee. Het is een populaire manier om je eigen bedrijf te starten. Let wel op dat je echt voldoende kennis hebt. En ook kunt laten zien dat je jouw eigen bedrijf in de schijnwerpers weet te krijgen. En gevonden wordt in Google. Anders ben je niet geloofwaardig.

Natuurlijk kun je ook een webshop starten, maar dat is weer heel anders dan advies, sportles of zakelijke diensten leveren. Je hebt er voorraad voor nodig en veel meer dan alleen een computer en wat kennis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.