Stress loslaten voor ondernemende vrouwen

Stress loslaten
Gaan de dingen niet zoals je wilt? Stress loslaten is belangrijk!

Eerlijk is eerlijk, het ondernemerschap kan soms stress met zich meebrengen. Ja, ondernemen geeft je vrijheid. Maar er kunnen ook dingen tegenzitten. Soms volledig buiten jouw macht om, zoals nu met de Coronacrisis. Dan moet je alle zeilen bijzetten. En komt stress de hoek om kijken. Stress loslaten is niet altijd makkelijk. Je bijt je vast in je werk. Onderzoekt nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Wat kun je nu doen om toch die stress de baas te blijven?

Houd jezelf in de gaten

Aan het einde van je werkdag is het goed om alles even los te laten. En alles in perspectief te zetten. Misschien weet je al wat de oplossing kan zijn voor jouw problemen. En kan je niet wachten tot het zover is. Of misschien zie je het nog helemaal niet zitten. En maak je je zorgen om jouw personeel. Dan nog steeds mag er elke dag een moment zijn dat je even helemaal alleen aan jezelf denkt. Houd jezelf goed in de gaten. Want zonder jou komt het met jouw onderneming helemaal niet goed. Jij bent de drijvende kracht. De gouden sleutel. Dus leg jezelf in de watten.

Ontspan je lichaam voor een goede nachtrust

Als je in bed ligt is het een goed moment om te voelen hoe het met je gaat. Overdag zit je veel in je hoofd. Dat is logisch. Maar jouw lichaam draagt dat hoofd. En dat is essentieel om overeind te blijven. Ga rustig op je rug liggen en span al je spieren even stevig aan. Je handen, je armen, je gezicht, buik en benen. Druk je tenen naar beneden en span je billen aan. Breng je schouderbladen naar elkaar toe. En laat ineens al je spieren los. Dan voel je het verschil tussen spanning en ontspanning beter. En ontspannen gaan slapen geeft je een veel betere kwaliteit van rust.

Stress loslaten? Gebruik stromend water

Met water kun je vuil van je afspoelen. Maar dat niet alleen. Ook stress kun je met water door het afvoerputje laten spoelen. Probeer eens heel bewust onder die douche te staan met die intentie. Spoel alles even van je af. Aan het einde van de dag of juist na de lunch. Om de middag weer met verse energie aan de slag te kunnen. Works every time!

‘Lets talk about’ seks voor stress loslaten

We werken veel thuis in deze tijd. En misschien werkt jouw partner ook vaker thuis. Wat is nu een betere manier om stress los te laten dan seks? Misschien loop je langs elkaar heen, juist door die stress. Maar neem eens een avond de tijd elkaar opnieuw te ontdekken. Koop een spannend seks speeltje en ga een stapje verder met elkaar dan anders. Een voorbind dildo bestellen bijvoorbeeld kan gewoon online. Je kunt er je man of je vrouw mee verwennen. Maar misschien werkt de fantasie voor jullie beter. Maak een nieuw verhaal samen. Zeker weten dat jij je werk dan even los kunt laten. En het verbindt je met je partner, waardoor jij je sterker voelt om de uitdagingen dat de dagelijkse realiteit weer onder ogen te zien.

———————————————————
LEES OOK: Naar de sportschool als ondernemer? Dit is waarom
EN Burn out voorkomen? Maak de balans op
———————————————————

Meditatief wandelen

Wandelen in de natuur heeft ook een heilzaam effect. Zeker als je jouw telefoon thuis laat. Even een uurtje uit de lucht. Wandelschoenen aan. Verstand op nul en lekker doorstappen. Als je voelt dat je los kunt laten door te wandelen in de natuur, dan merk je dat je langzamer gaat lopen. Meditatief bijna. Voel eens heel bewust dat jij onderdeel bent van die natuur. Misschien door een boom aan te raken. Je bent niet alleen. En alles komt altijd goed. Die gedachten heb ik vaak als ik terugkom van mijn dagelijkse wandeling. Het is een goede start van de dag.

Ademen is gezond

Ja, we ademen allemaal de hele dag. Maar ga er eens op letten. Houd jij je adem ook wel eens in? Als iets moeilijk of spannend is? Daar word je doodmoe van, wist je dat? En hoe diep adem je? Gaat alleen jouw borst op en neer? Of ook je onderbuik? Train jezelf erin om de hele dag in de gaten te houden of je wel goed ademt. Liefst zo diep mogelijk. Helemaal naar onderin je buik. Dat kan gewoon door je neus, want je moet het ook niet overdrijven. Ga eens na hoeveel seconden je inademt en uitademt. Is dat kort? Verleng het dan een beetje. Je zult merken dat dat onmiddellijk jouw stressniveau omlaag brengt. ‘Gewoon doorgaan met ademhalen’ dus. Het klinkt eenvoudig, maar het is een ijzersterk advies.

Laat me weten welke dingen jij doet om stress los te laten. Daar help je ook anderen mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.