Ontspanningstips voor drukbezette vrouwen

Wij vrouwen, en zeker ondernemende moeders, hebben het erg druk en weinig tijd voor onszelf en ontspanning. We moeten werken, voor de kinderen zorgen en het huishouden runnen. En dat 365 dagen in het jaar. Een momentje voor onszelf, en wat ontspanning vinden is dan niet altijd even gemakkelijk, maar wel zeker zo belangrijk! Want niemand is gebaat bij een gestreste en uitgeputte moeder. Ontspannen is eenvoudiger dan je denkt, je hoeft er niet per se een middag voor vrij te plannen en van huis te gaan. Je kunt het eenvoudig in je dagelijkse programma plannen en thuis of buiten uitvoeren. Ook als je tussen alle werkzaamheden door even een half uurtje vrij hebt, kun je op eenvoudige wijze even relaxen. Hieronder enkele tips die je kunt uitvoeren.

Fietsen

Fietsen klinkt misschien als een inspanning maar het kan erg ontspannend werken. Je hoeft natuurlijk geen afstand van 30 kilometer in een uur af te leggen. Of op een mountainbike wilde ritten in het bos te beleven. Je kunt eenvoudig een blokje op fietsen. Heerlijk in de natuur en frisse lucht. En je kunt de rit zo lang en kort maken als je zelf wilt. En als dat toch nog wat te veel energie vergt, neem dan bijvoorbeeld een elektrische fiets, deze ondersteund je bij het fietsen en helpt je net even wat verder en moeizamer te fietsen dan normaal.

Lezen

Ook lezen is een activiteit die je eenvoudig kunt uitvoeren. Het enige wat je nodig hebt is een boek en een rustige ruimte. Liggen de kinderen even op bed en is de afwas gedaan, pak dan even je boek erbij en gun jezelf een uurtje. Ga niet je hersenen pijnigen door ingewikkelde lectuur. Maar kies voor bijvoorbeeld een roman. Dan kun je lekker even wegkruipen in een andere wereld. Ook als je bijvoorbeeld in de trein zit, van het werk naar huis, is het prettig om even je boek erbij te pakken en je af te sluiten van alles om je heen.

Mindfullness

Mindfullness is een vorm van meditatie. Bij meditatie krijgen vele al snel het geiten-wollen-sokken-idee maar dat is hierop helemaal niet van toepassing. Mindfullness is een vorm van meditatie waarin je op een niet-reactieve manier bewust bent van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment. Je sluit jezelf even helemaal af van de buitenwereld en focus je op je lichaam en ademhaling. Ook dit hoef je niet per se op een rustige zolderkamer te doen in een onmogelijke houding en joggingbroek. Mindfullness is een ontspanningsmethode die je overal kunt uitvoeren. Als je er iedere dag een kwartier aan besteed, zul je zien dat je binnen de kortste keren een bron van ontspanning bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.