9 goedkope kantoor gadgets die elke onderneemster wil

kantoor gadgets

Als je je kantoor leuk wilt inrichten denk je aan kleur aan de muur en een gezellig plantje bij je bureau. En daarnaast wat handige kantoor gadgets die je werkdag leuker maken. We werken nu veel thuis, dus misschien neem je wat spullen mee van kantoor naar huis. Of je maakt thuis een heel ander soort werkplek, waar rust centraal staat. Elke onderneemster heeft kantoorspullen nodig en het liefst heeft ze leuke goedkope kantoorspullen of mooie kantoorspullen met korting. De leukste kantoorspullen voor vrouwelijke onderneemsters hebben we voor je op een rijtje gezet. Want het is nu echt de tijd om het jezelf makkelijk te maken met kantoor gadgets waar je vrolijk van wordt.

1. Vrolijke paperclips als kantoor gadgets

vrolijke paperclips

Van vrolijke paperclips word je zelf ook vrolijk. Je hebt bijvoorbeeld gekleurde paperclips in de vorm van muzieknoten, voetjes, hartjes, eendjes, kitten en kledinghangertjes. Maar de trend is nu wat rustiger. Misschien heb je je werkplek heel rustig ingericht. Maar een beetje kleur kan je dan met kleine kantoorspullen aanbrengen. Dat geeft toch wat extra vrolijkheid, zonder dat je werkplek te druk lijkt te worden. De meest trendy kleuren voor gadgets als paperclips en schriften zijn nu rose, rose goud en zwart. Of meer de duurzame trend met de kleur van recycled papier en donkergroen. Ook heel mooi!

2. Scanner app

Een scanner is tegenwoordig hartstikke ouderwets. Je kunt veel sneller een document van papier naar je computer krijgen. Met je telefoon! Je kan net zo makkelijk een scan maken van een document met je telefoon. Download een gratis scanner app en scan hier voortaan al je documenten mee in. Kijk eens in de app store en probeer de Fotoscan van Google foto’s of Foto scanner van Photomyne. Gratis apps met in-app aankopen voor meer geavanceerde features. Het scannen van oude foto’s gaat hiermee geweldig goed! Je krijgt echt digitale kwaliteit. Ik gebruik zelf die van Google Foto’s. Je krijgt beelden van hoge resolutie. En je kunt deze ook voor andere documenten gebruiken, die je in wilt scannen om op je computer te gebruiken. Deze app valt onder de virtuele kantoor gadgets.

3. Lipgloss usbstick

goedkope kantoor gadgets voor onderneemsters

Waarom zou een usb stick er niet mooi uit mogen zien? Een usb stick vermomd als lippenstift is ook nog eens hartstikke veilig, want niemand die je bedrijfsgeheimen probeert te stelen zal vermoeden dat ze in deze neplippenstift zitten. Kleine apparaten voor externe opslag worden steeds beter de afgelopen jaren. Je kunt al snel grote hoeveelheden data kwijt op een kleine USB stick. Heel handig, want je wilt wel regelmatig een back-up maken van je werk. Zeker als je niet altijd in de Cloud wilt werken met gevoelige informatie.

4. Whiteboard

Als je een whiteboard naast je bureau ophangt dan kan je ingevingen altijd snel ergens opschrijven. Bovendien kan je makkelijk iets aan iemand uitleggen door iets te tekenen of op te schrijven op je whiteboard. Ook kan je er je agenda op bijhouden. Neem een lekkere grote, dan kun je echt je planning en gedachten erop kwijt. Maak bijvoorbeeld een mindmap voor een nieuw project of teken je toekomst erop uit. Met hoofddoelen, subdoelen en weekdoelen om je droom te bereiken. Superfijn om dat overzichtelijk voor ogen te houden. Elke dag!

5. Kabeltjes organizer

voordelige kantoor gadgets

Vervelend al die kabels op je bureau. Voor je het weet raken ze in de knoop. Maar niet met deze zelfklevende kabel organizers. Zo ziet je bureau er voortaan altijd netjes uit. Je hebt ook van doe leuke gekleurde kabel rollers, waar je te lange kabels in op kunt rollen. Ook al werk je kabels zoveel mogelijk weg, als je schoon gaat maken zijn grote lengtes van kabels vaak enorme stofvangers. Dat los je mooi op met een gekleurde haspel. En deze klemmetjes houden ook losgekoppelde kabels op hun plaats. Echt superhandig!

6. Usb mokhouder

Je kent het wel. Heb je net koffie gezet, gaat de telefoon. Nadat je hebt opgehangen is je koffie alweer koud. Je hebt daarom usb mokhouders die je aan kunt sluiten op je computer. De houder wordt dan warm en houdt ook jouw koffie warm als je de mok op de houder zet. Zo hoef je je koffie voortaan nooit meer weg te gooien.

Tip voor theedrinkers: Drink je thee? Dan kun je ook gewoon een thermoskan met heet water naast je bureau zetten. Thee die afkoelt wordt toch vaak wat sterker. Een slootje heet water erbij geeft al snel precies de goed sterkte en temperatuur om gelijk te drinken. Maak aan het begin van de dag dus genoeg water voor een stevige kop thee én je thermosfles. Daar ben je uren zoet mee. En bovendien kun je dan goed bijhouden hoeveel je drinkt.

7. Memo pads

voordelige kantoor gadgets voor onderneemsters

Kies een notitieblok waar je blij van wordt. Een kleurig schrift, of juist een mooie zwarte van Moleskine met een lintje. Een mooie pen erbij waar je echt van kunt genieten geeft ook een goed gevoel. Voor kleine berichten, to-do’s of boodschappen kun je ook Post-its gebruiken. In een leuke kleur of leuke vorm. Een post it of een notitieblok in de vorm van een appel of een peer was een aantal jaren geleden helemaal hot. Kies voor jouw notities een mooi blocknote, schift of post-its, die passen bij jouw smaak. Misschien wil je wel zo neutraal mogelijk schrijven op duurzaam papier. En geeft dat je juist een goed gevoel. Vergeet trouwens ook niet je notitieblok op je smartphone. Hoewel telefoongebruik niet echt duurzaam is, is het besparen van papier wel beter. Kies dus voor duurzame schriften, waar je lekker lang mee kunt doen!

7. Mini koelkast

kantoor gadgets

Als je hard aan het werk bent, dan wil het nog wel eens voorkomen dat je helemaal vergeet om af en toe ook iets te eten en te drinken. Daarom is een klein koelkastje met een usb aansluiting wel handig. Het kleine koelkastje kan je gewoon op je bureau zetten en zo kan je gewoon doorwerken als je dorst of trek hebt. Denk over dit soort kantoor gadgets goed na voordat je ze koopt. Ze zijn niet echt duurzaam en alleen als je er echt fan van bent, weet je zeker dat je er lang mee zult doen. Let jij op duurzaam?

Dit is natuurlijk een grappige gadget voor op je kantoor. Maar het betekent niet dat je de hele dag cola moet drinken en zonder pauze door moet werken. In tegendeel! Drink zoveel mogelijk suikervrij en beweeg elk uur even. Dat loopje naar de ijskast in de keuken voor een snack of drankje is eigenlijk precies wat je nodig hebt als je veel achter je bureau werkt.

8. Tafelventilator

Voor volgende zomer kun je vast uitkijken naar een manier om je hoofd koel te houden tijdens het werk. Soms heb je even een beetje verkoeling nodig. Daarvoor kun je een tafelventilator aanschaffen. Een kleine, die weinig stroom vraagt. Op de echt warme dagen is het vooral verstandig je ramen en deuren overdag dicht te houden. Zeker als je huis goed geïsoleerd is kun je dan de koelte vasthouden. Als het in de avond en nacht afkoelt is dat het moment om je huis goed door te laten luchten. Of vlak voordat de zon opkomt. Dat is het koelste moment van de dag. Een tropenrooster is in de warmste dagen van de zomer nog het beste idee. Werk van 6 tot 2 en doe het daarna lekker rustig aan.

9. Agenda

kantoorbenodigdheden

Of je nou een agenda bijhoudt op je computer, laptop, whiteboard, telefoon of in een echte agenda, je hebt er eentje nodig om al je afspraken te onthouden. Een agenda is voor iedere onderneemster onmisbaar. Er zijn al veel mensen die hun afspraken digitaal prima kunnen bijhouden. En dan ook het overzicht kunnen bewaren. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd. Ik heb het zelf echt nodig om afspraken en to-do lijsten op papier te hebben. Dat geeft mij meer overzicht. Hoe is dat voor jou?

Welke gadgets vind jij onmisbaar op je werkplek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.