Kantoor inrichten met posters aan de muur

Kantoor inrichten met posters

Een kantoor inrichten. Als ondernemer kun je ervoor kiezen om vanuit huis te werken. Je kunt ook een flexibele werkplek huren of een eigen kantoor inrichten buitenshuis. Als je een vaste werkplek hebt, is het fijn deze zo in te richten dat je er inspiratie op kunt doen. Als je thuis werkt, is het handig een aparte ruimte te kiezen om je werk te doen. Richt jouw werkplek zo in dat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt bij je werk. Maar houd vooral je bureau zo leeg mogelijk. Dat is fijn om efficiënt te kunnen werken. Het helpt je focussen. Want als je overal rommel om je heen ziet, kan dat erg afleiden van wat je eigenlijk moet doen.

Thuiswerken als ondernemer

Regelmatig thuiswerken is ideaal als je kinderen nog op school zitten. Of als je om een andere reden je tijd graag flexibel in wilt delen. Bijvoorbeeld als een van je ouders extra zorg nodig heeft, of als je dieren hebt waar je aandacht en zorg aan wilt besteden. Thuiswerken bespaart reistijd en maakt dat je flexibel je tijd kunt indelen. Omdat je niet de auto in hoeft is het ook nog goed voor het milieu. En als je je afspraken telefonisch of via Zoom of Skype kunt doen, bespaar je jezelf veel stress van in de file staan, vertragingen, parkeerplek vinden en hoge kosten.

Thuiswerken is niet voor iedereen

Toch is thuiswerken niet voor iedereen de beste keuze. Je moet je niet afgeleid voelen als je ziet dat er nog een wasje gedraaid moet worden. Je moet eigenlijk opruimen voordat je lekker kunt werken. Dus als het vaak rommelig is, reken daar dan ook wat tijd en aandacht voor. Het gevaar van teveel afleiding ligt thuis altijd op de loer. En sommige mensen functioneren nu eenmaal beter als zij andere mensen om zich heen hebben.

Kantoor inrichten

Een kantoor inrichten. Waar let je op als je een kantoor gaat inrichten? Natuurlijk moet je eerst weten waar je kantoor wilt houden. Denk daar goed over na. En probeer verschillende mogelijkheden eerst uit voordat je een knoop doorhakt. Het klinkt misschien wel leuk om in een grote stad een dynamische omgeving met jonge, creatieve ondernemers te kiezen om geïnspireerd te kunnen werken. Maar misschien kun jij je daar helemaal niet concentreren.

Kies de plek, het uitzicht en jouw kleuren

Misschien zou jij veel beter presteren als je alleen werkte met uitzicht op natuur. En kun jij je al geïnspireerd genoeg voelen door regelmatig een bezoek te brengen aan een klant of te lunchen met een zakenrelatie. Als je jouw plek gevonden hebt, maak er dan iets speciaals van. Kies kleuren waar je rustig van wordt. Kies de juiste plek voor jouw bureau, met zoveel mogelijk daglicht. Zorg dat je stoel, bureau en computer op de juiste hoogte staan ten opzichte van jouw lichaam. Verdiep je enigszins in de ergonomie of vraag hierover advies aan een expert.

Hulp van een professional

Het is helemaal niet erg als je tijdens de inrichting van het kantoor af en toe wat vastloopt. We raden je daarom zeker aan om de hulp van een professional te vragen. Met de specialistische kijk van een expert op jouw kantoor weet je zeker dat je uiteindelijk een kantoor creëert waar iedereen blij van wordt en energie van krijgt.


LEES OOK: Veiligheid op kantoor waar moet je op letten?
EN Wat je moet weten bij de inrichting van je eerste kantoor


Posters voor aan de muur

Kantoor inrichten

Op jouw werkplek wil je je goed kunnen concentreren op je werk. Vaak is het een kwestie van alle andere dingen loslaten. En wat is daarvoor nodig? Dat kan een gevoel van ontspanning zijn. Kleur, sfeer en inspirerende beelden kunnen je daarbij helpen. Kies aan de muur daarom beelden die jou inspireren. Passend bij het werk dat je doet, of juist iets heel anders. Als je er maar blij van wordt. Posters geven kleur en inspiratie aan de muur van jouw thuiskantoor. Kijk eens online via Pinterest. Je vindt er een enorm aanbod aan posters. Veel verschillende stijlen, kleuren en afmetingen. De afbeeldingen zijn divers, van natuur, kunst, idolen tot filmposters. Ga er eens lekker voor zitten om ideeën op te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.