Marie-Louise L. Megens

Marie Louise L. Megens in haar altelier

Marie-Louise Megens (1967) is een creatieve duizendpoot met een zwak voor design. Tijdens de opleiding aan de kunstacademie in ’s-Hertogenbosch (1989-1993) maakte zij kennis met keramiek. Na haar propedeuse is ze verdergegaan met audiovisuele vormgeving. Zij werkte jarenlang zelfstandig als kunstfotograaf. Haar liefde voor keramiek is in 2019 opnieuw tot leven gekomen. Nu geeft zij workshops en produceert kleine oplagen keramiek servies onder de naam Label Sweet Louise.

Servies met vloeibare klei gegoten

Keramiek van Label Sweet Louise

Vloeibare klei die zich in de oven transformeert tot steengoed gebruiksartikelen. Een materiaal met eindeloze mogelijkheden qua vorm en afwerking. Marie-Louise geeft graag haar technieken aan anderen door. En zo zijn de workshop ontstaan. Servies gieten met vloeibare klei. Een ouderwets ambacht waarbij ieder object werkelijk uniek is omdat het met de hand gemaakt en afgewerkt wordt.

Niet alles hoeft perfecte te zijn. Soms zijn de kommen, borden die niet foutloos zijn bijzonder met een eigen karakter.

Kijkje achter de schermen in het atelier van Marie-Louise

Label Sweet Louise

Marie-Louise trakteert op haar website en Instagram account ‘echte’ kijkjes achter de schermen in het atelier. Of het nu gaat om een foto van een lading die totaal “mislukt” uit de keramiekoven komt of een net gegeven keramiek workshop.

Workshop volgen of servies bestellen?

Zin om bij Marie-Louise een workshop te volgen en je eigen servies te maken? Kijk in de agenda op haar website welke workshops gegeven worden en stuur haar een mail. Wil je een een kleine oplage handgemaakte keramiek bestellen? Ook daarvoor mag je haar altijd een mail sturen om samen te kijken wat er mogelijk is.

Marie-louise Megens

Mail Marie Louise

www.labelsweetlouise.com
Instagram Label Sweet Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.