Productiviteit verhogen? 5 tips om kantoor te optimaliseren

productiviteit verhogen

Een efficiënte kantoorinrichting kan de productiviteit en het welzijn van werknemers aanzienlijk verbeteren. De productiviteit verhogen is voor elk bedrijf welkom. Of je nu een start-up runt of een gevestigd bedrijf hebt: het inrichten van je kantoor op een slimme en doordachte manier kan een groot verschil maken. Ik geef je graag wat 5 tips om je kantoorruimte efficiënt in te richten voor een hogere productiviteit van je collega’s. Van ergonomische werkplekken tot slimme opslagoplossingen en het gebruik van systeemwanden voor een rustige en productieve werkplek met optimaal comfort.

Ergonomische werkplekken

Allereerst is het van belang dat een werkplek ergonomisch is.  Zorg er bijvoorbeeld voor dat werkplekken zijn uitgerust met ergonomische stoelen, verstelbare bureaus en goede verlichting. Dit helpt werknemers om comfortabel te werken en mogelijke gezondheidsproblemen te voorkomen. Ergonomische werkplekken zijn van belang om de gezondheid van werknemers te bewaken. En het helpt de productiviteit verhogen.

Ruimtelijke indeling en productiviteit verhogen

Het helpt om na te denken over de indeling van een kantoor om een optimale workflow te bevorderen. Plaats gerelateerde teams dicht bij elkaar en zorg voor voldoende ruimte voor samenwerking en communicatie. Overweeg het gebruik van scheidingswanden of systeemwanden om verschillende afdelingen van elkaar te scheiden. Zo kan je meer uit een ruimte halen.


LEES OOK: Kantoor aan huis? 5 tips voor kantoor thuis inrichten
EN Slimmer werken voor betere prestaties


Gebruik systeemwanden voor privacy en geluidsisolatie

Een systeemwand is een flexibel en modulair wandensysteem dat je kan gebruiken om verschillende ruimten te creëren binnen een kantooromgeving. Met systeemwanden kan je eenvoudig kantoren, vergaderruimtes, enkele werkplekken of gemeenschappelijke ruimten creëren. Ze bieden privacy en geluidsisolatie, terwijl ze ook de flexibele mogelijkheid bieden om de indeling van de ruimte aan te passen aan veranderende behoeften. Het zal zeker de productiviteit verhogen als je de ruimte telkens optimaal indeelt.

Efficiënte opslag

Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende opbergruimte om documenten en benodigdheden georganiseerd te houden. Daarnaast zorgt dit voor een rustiger kantoor. Gebruik bijvoorbeeld archiefkasten, planken en ladeblokken om een opgeruimde werkomgeving te creëren.

Bekabeling goed wegwerken

Een kantoor staat meestal vol met computers, tv-schermen en andere apparaten. Deze hebben allemaal snoeren en kabels. Zorg er daarom voor om een doordachte bekabeling in het kantoor te hebben. Dit voorkomt rommelige en gevaarlijke situaties. Maak gebruik van kabelgoten of kabelmanagementoplossingen om de kabels op een georganiseerde manier te verbergen en te bundelen. Bovendien oogt het netter wanneer kabels op een gestructureerde manier ergens liggen.

Productiviteit verhogen door licht en zuurstof

Ook lichtinval kan invloed hebben op de productiviteit. Teveel zon, die in je gezicht schijnt is vermoeiend en kan slecht zijn voor je prestaties. Te weinig licht is ook niet goed. Daar kan je slaperig van worden. Een goede zonwering is dus ook van belang. En ventilatie voor voldoende frisse lucht. Zeker nu gebouwen steeds beter geïsoleerd worden, kan er snel een gebrek aan frisse lucht ontstaan. Een goed ventilatiesysteem is essentieel en kan de productiviteit verhogen van iedereen op kantoor.

Foto door Jopwell via pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.