Karmijn Kapitaal investeert en is betrokken bij ondernemers

Deze maand sloot Karmijn Kapitaal zich aan bij Haar eigen Zaak! Drie vrouwelijke ondernemers Cilian Jansen Verplanke, Hadewych Cels en Désirée van Boxtel richtten in 2010 een investeringsfonds op. Karmijn Kapitaal investeert en doet veel meer dan dat.

Karmijn Kapitaal investeert op eigen wijze

karmijn kapitaal investeert
Karmijn is een investeringsfonds, dat in 2010 is opgericht door drie vrouwen, Cilian Jansen Verplanke, Hadewych Cels en Désirée van Boxtel. Inmiddels hebben we een team van 13 medewerkers. Er zijn veel verschillende soorten investeerders. Hoe kom je erachter welke bij jouw bedrijf zou kunnen passen? Hoe zie je door de bomen het bos? Voor ons draait investeren om veel meer dan geld. En dat geldt voor ondernemers ook, weten we. De samenwerking en de persoonlijke relatie die we opbouwen met de mensen binnen de ondernemingen waarin we investeren staan voorop. We weten dat ondernemers en managementteams meestal op zoek zijn naar een partner, een klankbord. Niet alleen naar geld.

Geld kun je overal krijgen. Betrokkenheid, ondersteuning en verantwoordelijkheid vind je bij Karmijn.

Aanleiding voor bedrijfsfinanciering

Maar financiering is wel vaak de start van onze relatie met ondernemers. Er zijn verschillende momenten waarop je als ondernemer een investeerder zou kunnen zoeken. Misschien wil je sneller groeien met je bedrijf, of een ander bedrijf overnemen. Of er doet zich een gelegenheid tot een management buy-out voor. En soms zijn er andere redenen, zoals bedrijfsoverdracht, een grote investering of de uitkoop van een mede-aandeelhouder. De aanleiding voor onze betrokkenheid bij een onderneming is dus vaak een financieringsvraagstuk. Maar ondernemers komen er meestal snel achter dat geld op veel plaatsen te verkrijgen is. En dat de partij en de mensen met wie je gaat samenwerken minstens zo belangrijk zijn.

We zijn geen investeerder die alleen haar geld overmaakt en eens per jaar komt checken of je al waarde voor ons hebt gecreëerd.

We zijn zelf ook ondernemers. We zijn ambitieus, nemen initiatief en zijn niet bang om doordachte risico’s te nemen. Standaardoplossingen werken niet altijd, dus we denken ook in creatieve oplossingen. Dat hoort allemaal bij ondernemen. Vandaar dat we ook als gesprekspartner op gelijkwaardig niveau kunnen meepraten, wij ervaren het immers zelf ook.

Nederlandse MKB-ondernemingen

Wij participeren in Nederlandse MKB-ondernemingen en hanteren hiervoor enkele investeringscriteria. Zo vinden we een gemengd managementteam belangrijk, een bedrijf geleid door mannen en vrouwen. Het bedrijf heeft een minimale omzet van 5 miljoen euro, is winstgevend en minstens 5 jaar operationeel. We hebben inmiddels geïnvesteerd in veel bedrijven, waaronder Marlies Dekkers, Gielissen, Voigt Travel, Jopen Bier, Picturae,  Pols Potten, King Louie en JOYinCARE en Equilar. Bekijk ons volledige portfolio op onze website karmijnkapitaal.nl

Waardecreatie

Wij delen de trots voor je bedrijf en de liefde voor je product. We zijn betrokken meedenkers en -doeners en helpen waar we kunnen. Voor waardecreatie is namelijk meer nodig dan geld en spreadsheets. Maar natuurlijk weten we ook waar we over praten. Onze kennis van groei en bedrijfsvoering is uitgebreid. Waardecreatie is onze core business. Karmijn is goed in het gezamenlijk laten groeien van bedrijven. Wij zijn geen investeerder die alleen haar geld overmaakt en eens per jaar komt checken of je al waarde voor ons hebt gecreëerd. Ook al kunnen wij je waarschijnlijk weinig vertellen over jóuw core business. Wij hebben veel ervaring met groei, professionalisering en optimalisering. Zorgen dat je onderneming klaar is voor de toekomst, voor de volgende groeispurt, of voor overdracht aan een nieuwe eigenaar.

Meewerken aan groei op korte en lange termijn

Vanaf dag 1 gaan we aan de slag. Onderwerpen die we met je willen bespreken en waar we de komende jaren aan gaan werken zijn onder andere:

    • de commerciële stip op de horizon
    • management en leiderschap
    • interne verbeteringen
    • duurzaamheid
    • en financiële optimalisatie

Maar dat kan niet allemaal in de eerste week. We nemen de tijd, maken gezamenlijk een lange termijn agenda. Maar we fungeren ook als aanjager. Zorgen ervoor dat zaken echt gebeuren. De uitvoering van onze plannen is eveneens teamwerk: met medewerkers van je onderneming, het Karmijnteam en waar nodig externe experts gaan we aan de slag. Karmijn beschikt over een groot netwerk van gepokt en gemazelde experts, we zoeken graag naar interessante relaties en ingangen.

Zoals gezegd, waardecreatie is onze core business. Belangrijke zaken daarbij zijn efficiency en financiën. Vanzelfsprekend. Maar loyale medewerkers en klanten vinden wij net zo belangrijk. Evenals het stimuleren van diversiteit, creativiteit en innovatie. En niet in de laatste plaats: plezier. Wij geloven in een langetermijnvisie. Zowel harde als zachte aspecten van zakendoen dragen bij aan de groei en waarde van je bedrijf.

Kennismaken?

Karmijn KapitaalHeb je interesse gekregen? Neem een kijkje op onze website karmijnkapitaal.nl. Daar vind je onze kernwaarden, onze criteria en speerpunten. Ook lees je de verhalen van de bedrijven waarin we investeren of geïnvesteerd hebben en stellen we ons team aan je voor. Maar bovenal hopen we dat als je met groeivraagstukken zit, je zonder aarzeling contact met ons opneemt. We maken tijd om je te spreken. We zijn immers zelf ook ondernemer. En we denken graag met je mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.