HOW TO: het opschalen van jouw organisatie 

Opschalen van je organisatie

opschalen van jouw organisatieZoek jij naar mogelijkheden om je organisatie verder op te schalen? Ben je benieuwd op welke manier jij meer uit de kansen op de markt kan halen? In dit artikel zoomen we in op factoren waarmee je rekening moet houden bij het uitbreiden van je organisatie. Groei kan een positief effect hebben, maar moet op de juiste wijze worden aangepakt. Doe je dit niet, dan kan groei averechts werken. Het inschakelen van een executive search bureau kan een belangrijke eerste stap zijn. Een dergelijk bureau kan je helpen bij het vinden van de juiste mensen voor het leiden van jouw bedrijf. Waar je zelf aan de top van het bedrijf staat, is het prettig om vaardige en ervaren mensen in de lijn onder je te hebben. Juist op die wijze kun je de groei van je organisatie doorzetten.

Bepaal welke kansen je aan wilt grijpen

Een eerste stap in het opschalen van je organisatie is het bepalen van de richting die je in wilt gaan. Welke kansen grijp je aan om je bedrijf te laten groeien? Op basis van deze inventarisatie kun je doelgericht naar geschikt personeel zoeken. Werving en selectie is niet eenvoudig. Hoe vind je personeel dat past bij de ambitie van jouw bedrijf? Op welke wijze creëer je een gemêleerd team van zowel ervaren krachten, als werknemers die voor vernieuwing in je organisatie zorgen door hun frisse blik op het werk? Om het werven van nieuw personeel niet volledig zelf te hoeven doen, kun je hier een bureau voor inschakelen.

——————————————
LEES OOK: Personeel in dienst nemen als zelfstandig ondernemer of liever niet?
EN Wanneer ga je personeel inhuren als ZZPer en wat zijn de opties?
——————————————

Maak een profielschets voor nieuwe medewerkers

Om het zoeken naar het juiste personeel makkelijker te maken, doe je er verstandig aan een profielschets te maken. Aan welke eisen moet een nieuw personeelslid voldoen? Welke karaktertrekken passen bij de rest van je team? Enzovoorts. De profielschets helpt je bij het maken van een eerste selectie, op basis van de CV’s die je van sollicitanten binnenkrijgt. Zoals reeds beschreven, is het verstandig om voor een combinatie van ervaren krachten en frisse blikken te kiezen bij het opschalen van je organisatie. Deze frisse, jonge medewerkers kunnen meegroeien met je organisatie en leren van de ervaren krachten.

Wat te doen als je geen sollicitanten hebt?

Mogelijk heb je de plannen voor het opschalen van je bedrijf uitgewerkt, maar blijven de sollicitanten uit. In dat geval kun je kiezen voor het aannemen van een recruiter, of het inschakelen van een externe recruiter. Een externe recruiter is zeker in het begin nog de beste oplossing. Zo kun je flexibel gebruik maken van diensten en hoef je er geen vaste medewerker voor aan te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.