Hebben crypto’s dieptepunt bereikt of zijn ze op weg naar de top?

Hebben crypto's dieptepunt bereikt
Foto door Thought Catalog via Pexels.com

door Danny, onze crypto specialist.
Aan het einde van de eerste week van augustus kon Bitcoin terugkijken op een voorspoedige vijf weken, waarin het een winst van 25% boekte. Zowel crypto-analisten als handelaren wilden weten of het mogelijk was dat Bitcoin zijn “bodem” had bereikt en ze zich konden verheugen op een betere periode, of dat de ijzige cryptowinter nog langer zou aanhouden. Hebben crypto’s dieptepunt bereikt? Of duurt het langer? In de voorgaande drie maanden had Bitcoin gehandeld in een 0,65 correlatie met de S&P 500. (Handelen in een correlatie van 1,0 zou betekenen dat hun bewegingen gelijk waren). Deze nauwe relatie tussen risicovolle activa en crypto was in de loop van de eerste helft van het jaar tot stand gekomen, maar wat betekende dit voor de tweede helft?

Hebben crypto’s dieptepunt bereikt en gaan ze stijgen?

Dat was niet 100% duidelijk, maar “als aandelen een dieptepunt hebben bereikt”, zouden crypto’s aan de vooravond van een goede periode kunnen staan, suggereerde Mike McGlone van Bloomberg. Voor Itai Avneri van INX was de nauwe correlatie tussen Bitcoin en de Nasdaq 100 in juli goed nieuws, want “Het betekent dat institutionele beleggers naar bitcoin kijken zoals ze dat naar elk ander activum doen. Wanneer de markt draait… zullen deze instellingen terugkomen en investeren in crypto”. Toch bleef de vraag wanneer deze ommekeer zou plaatsvinden onbeantwoord, en de cryptomarkt was nog steeds aan het herstellen van het faillissement van verschillende grote cryptobedrijven. Bekijk voordat u online gaat handelen in CFD Bitcoin of Ether een aantal verschillende redenen waarom veel handelaren op hun hoede zijn gebleven voor crypto, en waarom andere handelaren een zilveren randje zagen in de wolk die de crypto-hemel al zo vele maanden blokkeerde.

Drie pijlen wijzen naar beneden

Eén persoon die onlangs geld neerlegde op zijn overtuiging dat de crypto “bodem” was bereikt, was Su Zhu, één van de oprichters van Three Arrows Capital (3AC) – een enorm crypto hedgefonds met miljarden dollars onder zijn hoede. Nadat hij in 2018 met succes het einde van de crypto-daling had voorspeld, dacht Zhu dat hij ook het dieptepunt van 2022 had geïdentificeerd, en hij leende grote hoeveelheden geld om zijn overtuiging aan te duiden. Helaas vergiste hij zich en bleef de cryptomarkt dalen, wat leidde tot het faillissement van zijn bedrijf op 1 juli.

Effecten op de crypto industrie

De effecten hiervan bereikte ook de crypto-industrie, “Veroorzaakte paniek… omdat niemand weet wie er was blootgesteld en hoe erg ze eraan toe waren”, legde Ryan Watkins van Pangea Fund Management uit. Het crypto handelsplatform Voyager Digital Ltd. stortte in nadat 3AC een lening van 650 miljoen dollar niet kon terugbetalen. Celsius, een crypto-kredietverstrekker, moest in juni de opnames van klanten bevriezen en vroeg uiteindelijk op 13 juli het faillissement aan. Op hetzelfde moment dat Bitcoin en Ether hun grote opleving maakten, schudden deze high-profile faillissementen het vertrouwen in crypto’s aan het wankelen. “Beleggers”, legde Katie Stockton van Fairlead Strategies uit, “moeten het vertrouwen weer opbouwen na de downdraft die ze hebben doorgemaakt”.


LEES OOK: Beginnen met beleggen in indexen
EN Laat je zakelijke vermogen groeien door te beleggen


Lichtpuntjes in de crypto wereld?

Feit is dat, ondanks de donkere crypto-hemel, durfkapitalisten in de eerste helft van 2022 17,5 miljard dollar in blockchain-startups hebben gestoken. Dat was vooral in Noord-Amerika, maar in Europa ging in dezelfde periode een respectabele $2,2 miljard naar dergelijke bedrijven. Roderik van der Graf van Lemniscap denkt niet dat “De huidige marktomstandigheden – investeerders afschrikken”. Mensen als Rumi Morales van Digital Currency Group konden kijken naar de lage staat van de cryptomarkt, maar nog steeds praten over vroeger, toen mensen bang waren “dat de hele industrie gewoon weg zou gaan… Dat is niet meer het geval”.

JPMorgan Chase zei begin augustus dat het ergste van het crypto deleveraging proces “achter de rug lijkt te zijn”. Mocht er een recessie komen, dan kan de Amerikaanse Federal Reserve gedwongen worden om de rente te verlagen, en dat zou ten goede kunnen komen aan cryptocurrencies, zo meent Russel Starr van Valour. Toch gaf hij toe: “Je zult nog een kwartaal van recessie moeten meemaken”. In de wachtperiode tussen Fed-vergaderingen keken traders uit naar elk teken dat de inflatie aan het verbeteren was, omdat dit verlichting zou kunnen brengen voor cryptocurrencies en risicovolle activa.

Vooruitkijken

Meer druk werd uitgeoefend op het vertrouwen in crypto’s in juli, toen de Securities and Exchange Commission cryptobeurs Coinbase onderzocht op illegale activiteiten, waardoor de aandelen op 26 juli instortten. Een kwestie om in de toekomst in de gaten te houden heeft te maken met de beslissing van de SEC om negen cryptotokens effecten te noemen (hoewel ze Bitcoin als een grondstof classificeert). Dit verhoogt de regelgevende dreiging waarmee bedrijven zoals Coinbase worden geconfronteerd, “die mogelijk als een ongereguleerde exchange opereert”, zei Alkesh Shah van Bank of America.

Toen augustus op gang kwam, waren de vooruitzichten van MacroHive niet al te optimistisch: “Op middellange termijn zijn wij bearish (op crypto), ondanks de huidige opleving”. Meer specifiek, Bitcoin kan binnen 10-15% van $20.000 handelen totdat de economie een nieuwe richting vindt, suggereert Chris Terry van SmartFi. Als u zich de komende weken gaat bezighouden met online Crypto handel in de vorm van CFD’s, blijf dan zoveel mogelijk op de hoogte van de analyse van de cryptomarkt om beter geïnformeerde handelsbeslissingen te kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.