Onderhoud kennis, machines en jezelf deze zomer

Onderhoud kennis machines en jezelf

De zomer komt er weer aan. Voor veel ondernemers betekent dat een rustiger tijd. Tenzij je in de horeca, reiswereld of evenementenbranche werkt. Voor de meest ondernemers betekent het even rust. Er even tussenuit en het hoofd leegmaken. En natuurlijk verbeteringen aan je bedrijf aanbrengen, zodat je in september weer in volle vaart vooruit kan. Onderhoud kennis machines en jezelf deze zomer!

Tips voor de zomer? Onderhoud je kennis!

Tips voor de zomer voor kennisondernemers zijn eigenlijk heel makkelijk. Neem de beste boeken in jouw vakgebied mee op vakantie en doop je onder in nog meer kennis. Natuurlijk help jij met jouw kennis op dit moment al heel veel mensen. Maar het gaat zo snel met nieuwe inzichten, moderne tools en inspiratie van anderen in je vakgebied. Om relevant te blijven, moet je bijblijven en net een stapje meer zetten.

Onderhoud van de machines

Heb je een fabriek of produceer je op een andere manier producten, waar je machines voor gebruikt? Dan is de zomer een mooie tijd om groot onderhoud te plegen. Check alle schroeven, vervang oude trekveren. Veren komen in veel machines voor. Je hebt drukveren, trekveren en draaiveren. En ze zijn vaak makkelijk zelf te vervangen. Je moet alleen even weten welke je precies moet hebben. Als je met machines werkt is het verstandig om de zomer te gebruiken om weer wat technische kennis op te doen. Zo kan je het productieproces goed in de gaten houden en krijg je een voorsprong op de concurrent.


LEES OOK: Vision board maken voor focus en succes
EN Vakantie voorbij? Zo kom je weer in actie!


Je kantoor opknappen: grote schoonmaak

Ontvang je vaak klanten op kantoor? Dan is het extra belangrijk om je kantoor netjes te houden. Plan een aantal dagen in voor een grote schoonmaak en geef de muren een nieuwe lik verf. Zet wat nieuwe planten neer en check of de vloerbedekking en raamdecoratie nog netjes genoeg zijn. Was alles wat gewassen kan worden en sop de rest af met een doek.

Persoonlijke inzichten vinden

Hoe staat het ervoor met jouw veerkracht? Als ondernemer sta je altijd aan voor je klanten. En dat is goed voor business. Maar altijd klaar staan voor anderen, betekent ook dat je vergeten kan wat voor jou belangrijk is. Doe je nog waar je hart van gaat zingen? Of leef je op de automatische piloot? Wat kan je veranderen aan je dagelijkse routine om meer plezier en meer rust in je werkdagen te krijgen? Soms hoeven dat maar kleine dingen te zijn. Probeer het uit als je op vakantie bent en neem de beste inzichten mee naar drukkere tijden.

Hoe gaat het met je body en mind?

Als je een druk ondernemersbestaan hebt, is de zomer bij uitstek de tijd om beter te kijken hoe het met je lichaam gaat. Misschien eet je gezonder als je meer tijd hebt om te koken. En je hebt meer gelegenheid om te bewegen. Check eens even goed in bij je lichaam en je geest. Wat voel je eigenlijk allemaal? Hoe lukt het je om te ontspannen? En welke gezonde gewoonten kun jij jezelf aanleren deze zomer? Oefen je met gezonde recepten, zodat je die straks in een handomdraai op tafel zet? Leer je mediteren? Of ga je aan de yoga? Er is altijd wel een kleine inspanning waarmee je grote resultaten kunt behalen.

De zomer is er ook voor rust

Natuurlijk hoef je niet de hele zomer te werken of met je werk bezig te zijn. En zelfs gezonder proberen te leven kan stress veroorzaken. Het is belangrijk om eens per jaar echt helemaal los te koppelen. Hangen in een hangmat, wandelen in de natuur en zwemmen in zee bijvoorbeeld. Het is wonderlijk hoeveel je naar je toe kunt trekken door juist even alles los te laten. Eindelijk is er weer tijd voor goede gesprekken met geliefden, familie en vrienden. Bij een kampvuur met een wijntje. Dans en zing en volg je hart. Ook daarvan kan je een stukje meenemen, zodra het weer drukker wordt met werk.

Foto door suntorn somtong via Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.