Vakantie voorbij? Zo kom je weer in actie!

Vakantie voorbij

Vakantie voorbij? En nu weer aan het werk. Je hebt vast nieuwe inspiratie opgedaan voor je onderneming. En dan is het nu weer tijd voor actie! Heb je ook van die projecten waar je steeds mee wilt starten? Maar het komt er niet van. Of heb je wel eens pogingen gedaan, maar blijf je steeds halverwege steken. Je komt pas echt in actie als aan een aantal voorwaarden is voldaan.

Vakantie voorbij? Dit heb je nodig om in actie te komen

Het is even wennen als de vakantie voorbij is. Alle plannen en dromen waar je tijd voor had, mogen nu omgezet worden in actie. Want anders blijft het bij dromen. Maak een goed prioriteitenlijstje en start!

1. Accepteren wat er is

Als je een situatie niet ziet voor wat die is, dan kom je nooit in actie. Het helpt daarbij niet als je jezelf naar beneden haalt of verwijten maakt. Je moet eerst zien wat er is, voor je weet wat er gedaan moet worden. Alles wat er nog niet is, mag ook helemaal oké zijn. Je gaat daar immers aan werken. Je kunt niet alles tegelijk.

Jezelf verwijten maken over wat er nog niet is, heeft geen enkele zin. Dat zal er eerder voor zorgen dat je juist niet tot actie overgaat. Want je verliest daardoor je vertrouwen. En vertrouwen heb je juist nodig voor nieuwe projecten. Probeer zo ontspannen mogelijk te accepteren hoe alles nu is. En zet dan stappen voor verbeteringen. Zet eerst één stap en dan de volgende. Dat is alles.

2. Een wens is een goede start

Behalve dat je geloof nodig hebt in je kunnen, heb je ook een reden nodig om te beginnen. Een probleem is één ding, maar uiteindelijk niet genoeg om in actie te blijven. Het is negatieve motivatie. Meestal stop je dan als de ergste pijn is opgelost. Om verder te gaan, heb je een positieve reden nodig: een wens. Iets wat je graag wilt en een resultaat. Schrijf je wens duidelijk op en koppel daar je acties aan. Of maak een vision board om je doelen helder te houden.

3 Focus op één project

Als je aan van alles tegelijk begint, dan schiet je niet op en zul je waarschijnlijk snel opgeven. Het lijkt dan namelijk alsof het niets uitmaakt wat je doet. Als je je concentreert op één project en daar dagelijks met focus aan werkt, dan zie je vooruitgang en hou je je motivatie op peil. Bij focus horen keuzes. Keuzes maken over wat je echt wilt. Zorg dat je dat helder hebt en geef jezelf een bepaalde tijd om met focus daaraan te werken.

4. Een startpunt

Om werkelijk aan de slag te gaan heb je nog één ding nodig: een startpunt. Als de vakantie voorbij is, kun je starten bij het begin. Een actie die je als eerste kunt doen. Maak dat niet te moeilijk. Zodat je denkt: dit kan ik wel. Die eerste actie is cruciaal, omdat je nooit uit de startblokken komt als je niet weet wat je moet doen. En het mooie is: als je die eerste actie eenmaal hebt gedaan, dan volgt meestal ook een tweede en een derde. De weg rolt zich voor je uit.

5. Delen met je klanten

Deel je plannen met de wereld, zodra je de eerste stap hebt gezet voor een nieuw plan of project. Misschien wil je een nieuw product of dienst in de markt zetten. Of een aanvullende service opzetten voor je bestaande klanten. Als je jouw wens, doelen en dromen deelt met de wereld, is dat een mooie drive om door te gaan. Zeker als anderen er enthousiast op reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.