Vision board maken voor focus en succes

Vision board

Een ondernemer, vele dromen

Als ondernemer is het goed om je doelen helder te hebben. Wat wil je bereiken? Hoeveel omzet wil je behalen dit jaar? Met welke marge? Met welke klanten wil je werken? En wat voor werk wil je uitvoeren? Als je onderneemt mag je groot dromen. Want als je klein droomt, zal je zaak in elk geval niet groot worden. En je hoort het steeds vaker: hoe duidelijker je doel, hoe gemakkelijker je deze bereikt. Ik nam de proef op de som. Ik doe nogal veel verschillende dingen als ondernemer en ik wilde meer focus. Ik koos er heel bewust voor om dit jaar meer te gaan schrijven. Twee dingen waren daarbij voor mij belangrijk. Ik wilde inspiratie hebben om meer artikelen te kunnen schrijven op een dag. En ik wilde er geld mee verdienen. Ik maakte al vele vision boards in de afgelopen jaren, maar nog niet eerder zo specifiek op een wens. Op een doel. En ik kan het iedereen aanraden!

Vision board maken

Via mijn initiatief mamaboom.nl, waar dromen de hoofdrol spelen, ontmoette ik Janneke de Geus. Zij mag zich expert noemen op het gebied van het maken van vision boards en geeft ook workshops over dit onderwerp. Zij gaf mij onder andere de volgende tips: “Maak een algemeen vision board over je leven, maar maak daarnaast van belangrijke doelen aparte vision boards. Neem de tijd voor het maken van je vision board en laat je gevoel en intuïtie aan het roer staan bij het kiezen van de juiste beelden en teksten. Plaats ook een foto van jezelf in je vision board, zodat het echt over jou gaat. En als je een heel specifiek doel hebt dat je bereiken wilt? Laat dat specifieke vision board dan minimaal 3 maanden voor je werken en geef het een centrale plek in je huis, of op kantoor.” Ik volgde haar tips op voor mijn doel om meer te kunnen schrijven. En het werkte! Ik kreeg binnen twee maanden allerlei betaalde opdrachten voor het maken van interviews, webteksten en blogs. En.. het lukte mij om meer te schrijven in minder tijd. En vooral: Ik vind het superleuk om te doen!

Laten drukken op canvas

Ik maak mijn vision boards graag op canvas. Ik knip en plak ze eerst op papier en maak er dan een foto van, die ik vervolgens op canvas af laat drukken. Maar je kunt het ook gelijk digitaal maken als je daar handig in bent. Omdat een board minimaal drie maanden op een prominente plaats in je huis of kantoor hangt, vind ik het wel mooi om er een professioneel werk van te maken. Die uitstraling krijgt het door deze op canvas te printen. Dat kan in allerlei formaten via webprint.nl. Ik koos voor 50X50 formaat op canvas, maar afhankelijk van je doel en smaak, kun je ook kiezen voor ander materiaal zoals hout of aluminium.

Geef jij ook jouw droom een prominente plek in je leven? Als je iets wilt verwezenlijken dan moet het de juiste plaats krijgen; in je prioriteiten, in je hoofd, in je handelen en in je huis. Op 27 november geeft Janneke de Geus weer een workshop ‘Maak je eigen Vision Board’. Kijk ook op jannekedegeus.nl voor haar nieuwe e-book over dit onderwerp!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.