Een goede bedrijfswebsite: 6 tips

goede bedrijfswebsite

Een goede bedrijfswebsite is tegenwoordig onmisbaar! Consumenten vergelijken online verschillende aanbieders van producten en diensten met elkaar, om zo tot de beste deal te komen. Daarbij is het percentage aankopen dat in een fysieke winkel gedaan wordt, de laatste tijd sterk teruggelopen. Hoe ontwikkel je een goede bedrijfswebsite? Waar start je en welk systeem gebruik je? In dit artikel vind je zes tips, die je helpen om een website voor jouw onderneming op te bouwen.

Tip 1: kies een pakkende domeinnaam voor je website

Een bedrijfswebsite ontwikkelen begint bij een domeinnaam kiezen. Houd de domeinnaam zo kort mogelijk en gebruik bij voorkeur geen streepjes, getallen, enzovoorts. Je kunt een domeinnaam registreren bij een webhosting provider. Kies bij voorkeur voor een Nederlandse partij, zeker wanneer je hier ook een webhosting pakket afneemt.

Tip 2: kies voor Nederlandse webhosting

De keuze voor het laten draaien van je website op een Nederlandse server heeft een positieve invloed op de ranking hiervan in de zoekresultaten. Des te hoger je in de zoekresultaten staat, des te makkelijker word je ook gevonden door potentiële klanten. Vanzelfsprekend heeft niet alleen de locatie van de server invloed op je ranking.

Tip 3: maak gebruik van een content management systeem

Een website ontwikkelen en onderhouden is het meest eenvoudig, wanneer je kiest voor een CMS. CMS staat hierbij voor Content Management Systeem. Dit systeem maakt het je makkelijk om nieuwe content zoals producten, afbeeldingen en tekst toe te voegen aan je website. In een online omgeving kies je voor een bestaande template of een op maat gemaakte variant. Daarbij heb je in diezelfde omgeving de mogelijkheid om producten toe te voegen, teksten aan te passen, enzovoorts. WordPress is een goed voorbeeld van een CMS.

Tip 4: laat teksten door een professional schrijven

Het is van groot belang, dat de teksten op je website van een hoog niveau zijn. Goede teksten zullen een potentiële klant eerder overhalen om een product of dienst bij je af te nemen. Daarbij hebben de teksten invloed op de ranking van je website in de zoekresultaten. Er zijn verschillende regels, waaraan je teksten moeten voldoen om daadwerkelijk gevonden te kunnen worden in Google. Het is een belangrijk onderdeel van SEO ofwel Search Engine Optimazation.

Tip 5: verzamel e-mailadressen van bezoekers

Om de marketing voor je bedrijf makkelijker te maken, is het raadzaam om direct te starten met het verzamelen van e-mailadressen van bezoekers. Bied hen in ruil voor het afgeven van hun e-mailadres bijvoorbeeld een kortingscode aan. Of organiseer een winactie of giveaway.

Tip 6: houd een blog bij op je website

Nu je website staat, is het zaak om deze te gaan onderhouden! Je doet er verstandig aan om een blog bij te houden. Dit vergroot de kans dat bezoekers nog eens terugkeren en zorgt er daarbij voor, dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Schrijf zoveel mogelijk over onderwerpen die passen bij de producten of diensten, die jij aanbiedt. En ga ik op vragen, die jouw potentiële klanten zouden kunnen hebben. Je helpt daar dan mensen mee, waardoor je een positieve relatie opbouwt. Mensen die je ooit geholpen hebt, zullen eerder bij je kopen. En ook positief over je praten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.