De voordelen van RPO: Recruitment Process Outsourcing

De voordelen van RPO

Recruitment process outsourcing, ofwel RPO. Waarschijnlijk heb je er al wel eens van gehoord. Maar wat houdt het eigenlijk precies in? En wat zijn de voordelen van RPO? In de huidige arbeidsmarkt is de doorstroom van personeel gigantisch en de vraag naar goede professionals groot. Dit is dan ook de reden dat de zoektocht naar nieuwe werknemers goed georganiseerd moet zijn binnen jouw bedrijf. Door het grote tekort aan goede recruiters zien we steeds vaker dat organisaties hun openstaande vacatures met moeite gevuld krijgen. RPO kan daar een oplossing voor zijn.  

Wat is RPO precies?

Wat is RPO? Om antwoord te kunnen geven op deze vraag kijken we naar de letterlijke betekenis van het woord ‘Recruitment Process Outsourcing’. Bij RPO besteed je het gehele recruitment proces of een deel daarvan uit aan een gespecialiseerd recruitment bureau. Dit is uitgebreider dan alleen de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Bij het uitbesteden van het gehele proces kun je als bedrijf veel personeelstaken daarbij rekenen. Denk bijvoorbeeld aan de employer branding, de contractafhandelingen, het onboarding traject en het optimaliseren van de candidate journey. 

De voordelen van RPO

Als je druk bent met je core business snap je waarschijnlijk gelijk al wel wat de voordelen van RPO zijn. Je hoeft de kennis niet zelf in huis te halen en het scheelt je veel tijd. Dit zijn de 3 belangrijkste voordelen van RPO: het outsourcen van het recruitment proces:

1. Kennis en ervaring van de markt

Zonder goed personeel is een organisatie nergens. Het is misschien wel het belangrijkste onderdeel  van een goedlopend bedrijf. Het aannemen van de juiste mensen is daarom van groot belang. Toch hebben veel bedrijven moeite met het vinden van de juiste kandidaten. Door het inhuren van een recruitment bureau geniet je van de kennis en ervaring die deze gespecialiseerde recruiters hebben. Je hoeft daarvoor dan zelf geen mensen in te huren of op te leiden. Zij weten exact waar ze moeten zoeken en hebben een breed netwerk.

2. Bespaar veel tijd en moeite

Het recruitment proces is tijdrovend. Je moet een functieprofiel bepalen, de vacaturetekst opstellen, de vacatures op de juiste website plaatsen en advertenties aanmaken, zodat deze gevonden wordt. Dat kost veel tijd en energie. Maar dan ben je nog niet klaar. Wanneer er een aantal kandidaten solliciteert, is het tijd om een voorselectie te doen. Dan de eerste gesprekken voeren en daarna weer de vervolggesprekken inplannen. Als je eenmaal een geschikte kandidaat hebt gevonden ga je onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden en moet je een nieuwe medewerker ‘onboarden’ en inwerken. Stel je voor dat je dit allemaal kunt uitbesteden. Hoeveel tijd houd je dan over voor andere taken binnen je bedrijfsvoering?  

3. RPO kan ook vanuit jouw eigen naam

Eén voordeel die specifiek bij RPO Staffing geldt, is dat dit recruitment bureau werkt onder jouw eigen naam. Veel recruitment bureaus gaan op zoek naar kandidaten uit naam van hun eigen organisatie, waardoor de afstand tot de kandidaten groter wordt voor jou. Zodra de werkzaamheden onder jouw eigen naam uitgevoerd worden, heb je een streepje voor in de markt. Recruiters die je niet in loondienst hoeft te nemen, werven nieuwe medewerkers onder jouw bedrijfsnaam. Dat is een groot voordeel voor je naamsbekendheid op de arbeidsmarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.