Webshop omzet verhogen? Ga internationaal!

webshop omzet verhogen

Wil jij jouw webshop omzet verhogen? Je kunt reclame maken, samenwerkingen aangaan en ambassadeurs zoeken voor je webshop. En als je voet aan de grond hebt in Nederland kun je ook internationaal jouw bedrijf uitbreiden. Waar moet je op letten en welke landen zijn interessant?

Webshop omzet verhogen

Als je jouw webshop omzet verhogen wilt, kun je reclame maken via internet. Denk aan Google advertenties en social media exposure. Of advertenties plaatsen op websites of blogs binnen jouw doelgroep. Je kunt redacties en bloggers gratis producten toesturen in ruil voor gratis publicaties of persberichten versturen. Hoe meer mensen op vertrouwde plekken over jouw webshop lezen of horen, hoe beter dat is voor jouw omzet. Reclame maken heeft altijd zin. Het is wel duurder dan free publicity en vaak kun je niet het resultaat direct meten. Maar als je een webshop groot wilt maken, moet je bereid zijn te investeren. Hoewel er ook goedkopere manieren zijn om jouw bekendheid te vergroten, zoals goed gebruik van SEO teksten schrijven.

Samenwerkingen en ambassadeurs

Samenwerkingen kunnen vaak op een voordelige manier een win-win situatie geven voor twee of meer partijen. Verbind bijvoorbeeld een product uit jouw webshop aan een goed doel. Of werk samen met een partij, die een aanvullende dienst of product levert op de producten die jij verkoopt. Denk aan een modezaak die samenwerkt met iemand die sieraden verkoopt of een cadeaushop die samenwerkt met een weddingplanner. Samen promotie maken scheelt kosten en geeft een groter bereik.


LEES OOK: Zaken doen over de grens? Dit moet je weten!
EN Internationaal zaken doen in de juiste taal: tips van ervaren onderneemster


Ambassadeurs aan je binden is nog wel de meest succesvolle manier om nieuwe klanten te bereiken. Buiten de waardevolle boodschap die een ambassadeur uitzendt, kost het je ook nog eens helemaal niets! Bedenk manieren waarop je van elke tevreden klant een ambassadeur kunt maken of zorg dat een BN-er jouw producten gaat gebruiken.

Internationaal verkopen

Heb je de markt in Nederland al veroverd? Of verkoop jij een nicheproduct, waarvoor de Nederlandse markt te klein is. Ga dan internationaal werken om jouw webshop omzet verhogen mogelijk te maken.

België

De Belgisch Vlaamse markt is een voor de hand liggende keuze. En dit gebeurt vaak al vanzelf. De post in België doet er langer over een pakketje te bezorgen in België dan de Nederlandse post. En daarom bestellen veel Vlamingen graag hun spullen via Nederlandse webshops.

Engeland en Duitsland

Zoek ook eens de vertaalbureau prijzen uit om jouw webshop in het Engels of Duits te vertalen. De Duitse markt is de grootste van Europa en biedt dus mogelijkheden. Maar vergis je niet. Het is ons buurland, maar de Duitse consument reageert anders op online marketing dan de Nederlandse. Zij zijn ook gewend achteraf of via PayPal te betalen en iDeal is niet populair zoals in Nederland. Sinds Engeland niet meer bij de EU hoort, krijg je te maken met extra kosten voor douane. Dit moet je weten als je zaken wilt doen met Engeland.

Wet- en regelgeving is anders, ook binnen de EU

Wet en regelgeving van online verkoop in Duitsland wijkt ook af van die in Nederland, dus met een vertaling van je website alleen, ben je er nog niet. Verdiep je goed in de eisen die de Duitse wet en consument stellen aan een webshop, dan kun je jouw webshop omzet verhogen. Het geldt voor alle landen, die je wilt gaan bedienen. Zoek altijd eerst goed uit welke regels er gelden voor online verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.