Uniek alternatief AOV voor ondernemers: SamSamkring

alternatief AOV voor ondernemers

Beter én betaalbaar alternatief AOV voor ondernemers

Er wordt veel over gesproken. Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers. In het voorlopige pensioenakkoord is de AOV als wisselgeld opgenomen. De overheid heeft aan zzp-organisaties en de sociale partners gevraagd om met een concrete uitwerking van het voornemen voor een verplichte verzekering te komen. Die uitwerking zou voor begin volgend jaar klaar moeten zijn. Er is veel onvrede over de verzekeraars als het gaat om de AOV voor zelfstandigen. Zij sluiten zoveel ziekten en omstandigheden uit, dat je ondanks je premie van honderden euro’s per maand, nooit zeker bent van een uitkering als je het nodig hebt. Het overkwam Jacqueline en Roland Blaauw. Vanuit een slechte ervaring met de reguliere verzekeraar, startten zij SamSamkring. Een kring van ondernemers die elkaars vangnet zijn. Een fonds dat wél uitkeert als een van de leden ziek wordt. En het is nog veel goedkoper ook! Een uniek alternatief AOV voor ondernemers.

Iedereen is welkom

SamSamkring is een inkomensvoorziening tijdens arbeidsongeschiktheid voor en door ondernemers. Wij kennen geen uitsluitingen op leeftijd, ziekteverleden of ondernemerservaring. Ook starters zijn welkom. Bij SamSamkring heb je de keuze voor een ‘verzekerd’ inkomen tussen €1500 en €4000 netto per maand. Je kiest dat zelf en spaart een percentage van dat bedrag op je eigen rekening. Als iemand in de kring ziek wordt, keert iedereen een klein maandelijks bedrag uit aan de zieke.

Hoe werkt SamSamkring?


Met SamSamkring regel je op een slimme manier een inkomen tijdens ziekte. Zeker, eerlijk en betaalbaar. Je betaalt geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw SamSamkring rekening. Zo bouw je een potje en buffer op. Als één van de andere leden ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag vanuit die buffer. Dat doen alle andere leden ook. Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere leden. Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf (€1.500 tot €4.000 netto). Dit mag niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming. Je krijgt per ziektegeval maximaal 2 jaar schenkingen.

Onafhankelijke keuring door Arbodienst

Een onafhankelijke arbodienst beoordeelt de ziekmeldingen. En de arbodienst helpt ook bij re-integratie. Want als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Anders raak je je klanten kwijt. En wil je stoppen met SamSamkring? Dan is het geld op jouw SamSam rekening gewoon van jou. Er zijn geen uitsluitingen en kleine lettertjes. Je draagt niet bij aan de winst van verzekeraars, maar je helpt andere ondernemers! En zij helpen jou als het nodig is. Gaaf toch!

SamSamkring bestaat nu 1 jaar. Inmiddels hebben al meer dan 800 ondernemers, verdeeld over verschillende groepen, zich verzekerd van een inkomen bij ziekte via SamSamkring. Wil jij ook meedoen? Als je de SamSam Check doet, dan weet je binnen twee minuten uit welke inkomensniveaus je kunt kiezen als je arbeidsongeschikt raakt en wat het kost om deel te nemen.

Over de oprichters van SamSamkring

SamSamkringJacqueline en Roland Blaauw zijn de initiatiefnemers van SamSamkring. Zij vinden dat álle ondernemers zich moeten kunnen verzekeren van een inkomen tijdens arbeidsongeschiktheid. Roland werkte sinds 2004 zelfstandig als consultant. Hij is nog steeds arbeidsongeschikt voor zijn beroep, maar zet zich met hart en ziel in voor SamSamkring. Jacqueline werkt sinds 2005 als zelfstandig consultant kwaliteitsmanagement en sinds vorig jaar dus ook voor SamSamkring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.