Waarom een uitvaartverzekering afsluiten als ondernemer?

Waarom een uitvaartverzekering?

Waarom een uitvaartverzekeringHet is nooit een leuk onderwerp. Maar denk je er wel eens over na? Wat er gebeurd als je komt te overlijden? Is er iemand, die ze zaken waar kan nemen? Weet uberhaupt iemand al je wachtwoorden? en ben je goed verzekerd? Waarom een uitvaartverzekering afsluiten? Niemand wanneer je komt te overlijden. Een begrafenis of crematie kost al snel achtduizend euro. Heb je dat achter de hand? Of ben je nog aan het sparen? Misschien ben je halverwege. Als je dan plots komt te overlijden, zijn de kosten voor de nabestaanden. Dan is verzekeren zo gek nog niet. Dan zitten de nabestaanden niet met een financiële strop. De verzekering keert het volle bedrag uit zonder te kijken of iemand lang of kort premie heeft betaald. Wel wordt bij het afsluiten gekeken naar de leeftijd en gezondheid van de klant.

Overlijdensrisicoverzekering versus uitvaartverzekering

Er is vaak verwarring bij mensen als je praat over overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering. Meestal zit een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan een hypotheek. Twee mensen hebben samen een hypotheek, samen betalen zij rente en lossen zij het huis af, maar door overlijden van één van de twee stopt dat inkomen. Dat ene inkomen dat overblijft is niet voldoende om de rente en aflossing te betalen. Dan zorgt de overlijdensrisicoverzekering dat de weduwe of weduwnaar gewoon in het huis kan blijven wonen. Door bijvoorbeeld de hypotheek in één keer af te lossen. Maar de overlijdensrisicoverzekering gaat niet uitkeren voor de kosten van een begrafenis of crematie.

—————————————————-
LEES OOK: Zakelijke-autoverzekering-alles-wat-je-daarover-wilt-weten
EN Uniek-alternatief-aov-voor-ondernemers-samsamkring
—————————————————-

Premie uitvaartverzekering vergelijken

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten? Dat kun jij in jouw situatie het beste bekijken. De kosten voor een uitvaartverzekering vergelijken gaat makkelijk op internet. Het is overzichtelijk met tabellen. Mocht je voor de verzekeringen een tussenpersoon hebben, dan kan hij of zij het ook voor je uitzoeken. Het grote verschil zit meer in de persoonlijke wensen van diegene die de polis aangaat. Niet iedere verzekeringsmaatschappij gaat daar even makkelijk mee om, maar over het algemeen zijn dat wel de maatschappijen met de laagste premie. Gelukkig zijn hiervoor goede adviseurs zodat nabestaanden niet voor verassing komen te staan na het overlijden van de polishouder.

Soorten verzekeringen en de voor- en nadelen

Globaal zijn de soorten verzekering te onderscheiden in natura, kapitaal en een combinatie van die twee. Bij natura hebben de nabestaanden van de polishouder de minste zorgen. De verzekering heeft een contract met een begrafenisondernemer, de rekening van de uitvaart gaat rechtstreeks naar de verzekering. Bij kapitaal wordt er een bedrag uitgekeerd. Een uitvaart kost acht á negenduizend euro, de verzekering keert dat bedrag uit en de nabestaanden van de polishouder moeten dan zelf een begrafenisondernemer benaderen. Bij een combinatie van de twee benadert de verzekering een uitvaartondernemer. Deze neemt veel werk uit handen. En de verzekering keert daarnaast ook nog een bedrag uit om de uitvaart persoonlijke aandacht te geven. Het is soms lastig om de polis duidelijk te krijgen. Het vergt veel uitzoekwerk. Vraag daarom om advies van een deskundige als je uitvaartverzekeringen gaat vergelijken. En deel de details met je nabestaanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.