Verhuizen naar een kantoor? Of werk jij vooral thuis of overal?

Verhuizen naar een kantoor, verschillen tussen mannen en vrouwen

Verhuizen naar een kantoorZo’n twintig jaar geleden, toen ik begon met ondernemen, werkten veel ondernemende vrouwen vanuit huis. Terwijl hun mannelijke collega’s gelijk een kantoor betrokken bij de start van hun onderneming. Behalve dat vrouwen graag hun werk combineren met aandacht voor opgroeiende kinderen, zijn ze ook minder dan mannen geneigd om veel risico’s te nemen in het ondernemerschap. Verhuizen naar een kantoor stellen ze dan ook vaak uit.

Vrouwen kiezen voor veilig

Vrouwelijke ondernemers nemen minder risico’s in het ondernemerschap dan mannen. Ze zullen niet zo snel een kantoor betrekken en een paar werknemers inhuren als ze net beginnen met ondernemen. Mannen doen dat veel sneller en makkelijker. Zij nemen meer risico en zijn gericht op groei. Terwijl vrouwen meer gericht zijn op veilig en duurzaam ondernemen.

Overschatte mannen en te bescheiden vrouwen

Mannen schatten hun kansen hoger in. En als ze ergens niets over weten, denken ze al snel dat dat wel meevalt. Zij overschatten zichzelf en hebben een heel positief beeld van hun eigen kunnen. Vrouwen zijn veel voorzichtiger en eerlijker over iets wat ze niet weten of kunnen. Zijn kritischer op zichzelf. Misschien gaan mannen eerder failliet dan vrouwen. Maar mannen zijn ook beter in staat om hun bedrijf te laten groeien.

Natuurlijk is het in het algemeen gesteld, maar het blijkt wel uit onderzoek. Je kan je dus ook voorstellen dat zowel een man als een vrouw aan het roer van een bedrijf de ideale situatie zou geven. Omdat uitschieters in balans gehouden kunnen worden.
—————————————————————–
LEES OOK: Ondernemen-vanuit-huis-naar-werken-op-kantoor EN Thuiskantoor-inrichten-de-4-basics
—————————————————————–

Flexplekken en netwerken

Nu zitten natuurlijk lang niet alle vrouwelijke ondernemers meer thuis te werken. Er zijn zoveel flexplekken of tijdelijke kantoorruimtes te huur. Daar maken vrouwen ook volop gebruik van. En dat komt de zaken vaak ook ten goede. Vrouwen zijn betere netwerkers dan mannen. En dat kan nieuwe business genereren. Op een gedeeld kantoor een of meerdere werkplekken huren kan goed zijn om dat netwerk levend te houden. Want zeg nu eerlijk. Klanten komen niet zo snel aan je thuiskantoor toevallig voorbij lopen. Ook al is een goede website natuurlijk ook een belangrijke etalage geworden. Een belangrijk contactpunt met je klanten, waar ondernemers steeds beter gebruik van leren maken.

Digital Nomad & werken vanuit huis

Zelf werk ik nog steeds vanuit huis. Ik woon ruim en er wonen steeds minder kinderen hier. Het voelt gek om een aparte ruimte te gaan huren, alles in verhuisdekens te verpakken en te verhuizen naar een andere plek met mijn kantoor. Waar ik dan vervolgens elke dag naar toe moet fietsen. Ik zou overal kunnen werken, omdat ik uitsluitend online onderneem. Dus een tropisch eiland is net zo goed mijn kantoor. Af en toe doe ik dat ook. Dan reis ik af naar een warm land. Als ‘digital nomad’ leg je jezelf niet zo snel vast aan één werkplek.
————————————————————
LEES OOK: Digitale-nomaden-werken-hele-wereld-handige-apps
————————————————————

Aan de andere kant lijkt het me fijn om een keer een deur dicht te kunnen trekken. Klaar met werk. Lekker naar huis. En de sociale contacten die je hebt op een kantorencomplex is ook wel leuk en soms heel goed voor de zaken.

Hoe doe jij dat? Werk je thuis? Of op kantoor? Of reis je over de wereld met je laptop? En waarom kies je daarvoor?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.