Thuiskantoor inrichten, de 4 basics

thuiskantoor inrichtenThuiswerken wint aan populariteit. Werknemers hebben zelfs het recht om deels vanuit huis te werken. En ondernemers doen dat al massaal. Er zijn nadelen aan thuiswerken, maar die wegen niet op tegen de kosten- en milieubesparing, die het werken vanuit huis met zich meebrengt. Je hoeft niet elke dag in de file te staan bijvoorbeeld. Elke vierkante meter aan kantoor kost energie. Thuiswerken is voordelig voor milieu en je portemonnee. Wil jij een thuiskantoor inrichten? Denk dan in elk geval aan deze 4 basics om mee te starten.

Rustige plek

Als je ongestoord en efficiënt wilt kunnen werken vanuit huis, is het belangrijk om een rustige plek te hebben. Je zet je thuiskantoor niet gewoon aan de eettafel neer. Want daar loopt iedereen de hele dag langs. Tenzij je alleen woont. Dan is je hele huis natuurlijk geschikt om te werken. Maar is het wat drukker in je huis, kies dan een fijne rustige plek waar jij je terug kunt trekken.

Thuiskantoor inrichten

Een thuiskantoor klinkt heel officieel. Maar je kunt je thuiskantoor ook heel gezellig maken. Geheel naar eigen smaak inrichten. En om de kosten te drukken kun je kiezen voor een tweedehands tafel en stoel. Van de kringloop bijvoorbeeld. Een likje verf kan wonderen doen. Een tafel en een stoel kunnen je al jouw eigen plekje geven. Zorg dat de stoel de juiste hoogte heeft. Zo kun je ergonomisch verantwoord werken.

Ordenen en opruimen

Als je volledig thuis werkt ontkom je niet aan extra spullen. Ordners en mappen, vakliteratuur en opschrijfboekjes. Natuurlijk kun je tegenwoordig bijna alles digitaal doen. Van je boekhouding tot je to-do-lijstje. Maar er zijn nog steeds mensen die graag dingen op papier zien. Daarom zal je ook een printer moeten hebben en een plek om je printerinkt te bewaren. Een kleine kast zal je al snel willen gebruiken om je spullen in op te ruimen. Zet deze bij je bureau of tafel, zodat je alles bij de hand hebt. Ook deze kan je trouwens prima tweedehands aanschaffen.

Communicatie met de wereld

Een computer en een goede internetverbinding zijn eigenlijk het belangrijkste als je thuis wilt werken. Investeer vooral hierin als je een succesvol thuiskantoor wilt inrichten. Een goede laptop, die snel werkt. En een mobiele telefoon, waarop je goed bereikbaar bent. Een provider met betrouwbaar internet geeft veel rust. Het is zeker de moeite om goed te investeren in de communicatie met de buitenwereld. Daar zijn immers jouw klanten. En daar verdien je je geld mee.

Heb jij nog tips of andere ideeën over een thuiskantoor? Laat het me weten door hieronder jouw reactie te plaatsen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.