Ondernemen vanuit huis naar werken op kantoor

Voordelen ondernemen vanuit huis

Thuiswerken voor en nadelen

Veel vrouwelijke ondernemers starten hun bedrijf vanuit huis. Ondernemen vanuit huis spaart geld en tijd uit. Je hebt geen extra kosten voor het huren van kantoorruimte en kunt je de reistijd besparen, die je anders aan woon-werk-verkeer kwijt zou zijn. Je kunt zelfs je personeel alleen maar thuiswerkplekken aanbieden. Zonder dat je elkaar op een kantoor hoeft te treffen. Er zijn veel voordelen aan thuiswerken als ondernemer. Je kunt je huishouden in de gaten blijven houden, bent flexibel met brengen en halen van schoolgaande kinderen en bespaart tijd en geld. Maar thuiswerken is niet voor iedereen goed te doen.

Nadelen van thuiswerken

ondernemen vanuit huis

Het klinkt ideaal om te ondernemen vanuit huis als je alle voordelen op een rijtje ziet. Maar niet iedereen is er geschikt voor. Er zijn veel mensen die er helemaal niet tegen kunnen om altijd alleen te werken. Het gebrek aan sociale contacten is voor veel thuiswerkers een belangrijke reden om te gaan zoeken naar een alternatief. Zij zoeken een samenwerking met iemand die hun bedrijf kan versterken. Zoeken alleen een kantoor, trekken in een kantoor verzamelgebouw of maken frequent gebruik van flexibele werkplekken van diverse aanbieders door het land. Als je een gezin met kinderen hebt, kun je het voordeel van buitenshuis ook linken aan ‘er niet altijd te hoeven zijn’ voor je kinderen. Als je deze taak af en toe aan iemand anders over wilt laten, is het zelfs handig om niet te dicht in de buurt te zijn.

Verhuizen van thuis naar kantoor

Van ondernemen vanuit huis kun je verhuizen naar kantoor als je daar zelf met jouw bedrijf aan toe bent. Om juist meer focus op het werk te leggen is een aparte werkruimte ideaal. Als je plannen hebt, weet dan dat een goede voorbereiding het halve werk is. Gebruik een verhuischecklist om alle stappen helder voor ogen te krijgen. Bedenk ook welke nieuwe kantoormeubelen je nodig hebt.

En begin al ruim van tevoren met zoeken naar de juiste ruimte en bedenken wat je daar allemaal mee naartoe wilt verhuizen. Gaat je hele administratie, literatuur en apparatuur mee? Zo kun je van tevoren inschatten hoeveel werk het voor de verhuizers zal zijn. En misschien wil je alleen maar met je laptop onder je arm naar een flexplek fietsen voor een aantal dagen in de week. Dat is voor veel mensen het toppunt van flexibel ondernemen. Maar als je personeel wilt inhuren of een locatie nodig hebt om klanten te ontvangen, is een mooi kantoor zeker de beste optie.

Ik werk zelf al 20 jaar vanuit huis aan mijn onderneming. Waar kies jij voor? En wat zijn jouw overwegingen om thuis of juist op kantoor te willen werken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.